Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry!
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vlees
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
400
gram
bloemkoolrijst
125
gram
crème fraîche light
1
theelepel
geraspte gember
1
theelepel
Jonnie Boer Garam Masala
300
gram
kipfilet
7,5
gram
koriander
4
gram
kurkuma
1
eetlepel
olijfolie
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
ui
1
beetje
zout
Instructies
Doe de olijfolie in een pan.
Rasp de gember en voeg deze toe.
Snijd de ui in partjes en doe de ui in de pan.
Fruit de ui.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe.
Voeg de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix, de kurkuma en een beetje zout toe.
Bak de kip kort tot deze mooi bruin begint te kleuren.
Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
Voeg de crème fraîche light toe.
Breng het geheel langzaam aan de kook.
Hak ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de rauwe bloemkoolrijst over de borden.
Verdeel de kip curry over de borden.
Garneer met de koriander.
Klaar is romige Indiase kip curry. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl