Bulgaarse zomersoep smoothie
Spread the love!

Over het Bulgaarse zomersoep smoothie recept

De inspiratie voor deze smoothie komt uit Bulgarije. Daar hebben ze een recept voor een koude soep met komkommer en dille. Superlekker! De soep heet Tarator en is heel simpel te maken.

Dit is het leuke van internet tegenwoordig. Je kunt gewoon met behulp van Google Translate zoeken naar inspiratie in verschillende talen. Zo kwam ik uiteindelijk op deze Bulgaarse soep terecht. De recepten voor Tarator variëren af en toe wel een beetje, maar in de essentie komt het toch terug op: yoghurt of melk, komkommer, water, dille, olie, zout en knoflook.

Ze schenken de soep in een glas of kom. Dus ze drinken de soep uit een glas of eten de soep met een lepel. Vandaar dat ik dacht: dan maak ik er een smoothie van!

Ik heb alleen wel de knoflook weggelaten 😅. Ik vind het niet zo’n prettig idee om ‘s ochtends vroeg al naar de knoflook te ruiken 🙈.

Voor dit recept gebruik ik volle yoghurt. Ja maar Carlo, volle yoghurt bevat toch veel verzadigd vet en te veel verzadigd vet is toch ongezond? Ja, klopt… deels.

In het geval van kwark, is het verschil in verzadigd vet tussen magere en volle kwark erg groot. Dan kun je beter voor de magere variant gaan.

In het geval van yoghurt valt dit reuze mee. Zo bevat magere yoghurt 38 kcal en 0,1 gram verzadigd vet. Halfvolle yoghurt bevat 45 kcal en 1 gram verzadigd vet. Volle yoghurt bevat 59 kcal en 1,9 gram verzadigd vet.

Kies je voor volle yoghurt in dit recept, dan krijg je per persoon 2,4 gram verzadigd vet binnen. Als vrouw wordt er geadviseerd om niet meer dan 22,2 gram verzadigd vet te nuttigen. Voor een man is het advies maximaal 27,5 gram. Zo zie je dat je met deze smoothie, relatief gezien, helemaal niet zo veel verzadigd vet binnenkrijgt. Eet je de rest van de dag veel producten die veel verzadigd vet bevatten? Dan kan het verstandig zijn om voor magere yoghurt te kiezen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Maar goed, weer genoeg details. Wat denk jij? Gaat deze smoothie lekker zijn of niet? Heb je hem al geprobeerd? Laat het even weten door een berichtje achter te laten onder het recept. Thanks! Carlo

Het Bulgaarse zomersoep smoothie

Bulgaarse zomersoep smoothie
Bulgaarse zomersoep smoothie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De inspiratie voor deze smoothie komt uit Bulgarije. Daar hebben ze een recept voor een koude soep met komkommer en dille. Superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bulgaarse zomersoep smoothie
Bulgaarse zomersoep smoothie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De inspiratie voor deze smoothie komt uit Bulgarije. Daar hebben ze een recept voor een koude soep met komkommer en dille. Superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in stukken en doe deze in de bender.
  2. Voeg de yoghurt toe.
  3. Voeg het water toe.
  4. Voeg de olijfolie toe.
  5. Pluk de dille van de 'stevigere takjes' en voeg de dille toe.
  6. Voeg een beetje zout toe.
  7. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  8. Klaar is de Bulgaarse zomersoep smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *