Snijd als eerste de courgette. Voor het recept is het belangrijk dat de plakken niet te dik zijn, maar ook niet te dun. Op de foto kun je zien hoe ik ze gesneden heb.
Doe plakken courgette in een kom en schenk er olijfolie overheen. Hussel het geheel zo dat alle plakken “ingesmeerd” zijn met olijfolie.
Zet nu een grilpan op het vuur. Zet het vuur goed hoog. Zodra de pan heet is, kun je de plakken courgette grillen. Gril ze aan beide kanten. Niet te ver, gewoon net een klein beetje licht bruin op een plakje is meer dan genoeg. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Als je gaat voor gemak maak dan de zak met rucola voorzichtig, en alleen aan de bovenkant, open. Schenk hier een beetje olijfolie in en voeg de peper en zout toe. Hussel de rucola goed door, zodat alle rucola wat olijfolie, zout en peper bevat.
Doe de rucola in een kom en doe hier de courgette en de semi zongedroogde tomaten bij. Hussel alles goed door elkaar en verdeel de salade over 2 borden.
Pers de halve citroen en besprenkel de salade op de twee borden met het citroensap.
Garneer het geheel met Parmezaanse kaas door deze in vlokken te raspen. Heb je niet zo’n rasp, dan kun je ook zelf hele dunne plakjes snijden. Die zijn dan wel wat dikker, maar stiekem ook juist wel lekker daardoor.