Chicken in a bowl met meloen en paksoi
Spread the love!

Over het chicken in a bowl met meloen en paksoi recept

Deze chicken in a bowl met meloen en paksoi is simpel, snel, lekker én gezond. Kortom, deze gezonde maaltijd past weer uitermate goed bij Supersnel Gezond. Met dank aan mijn vrouw, die heeft het bedacht. Nu weet ik uit ervaring dat het in de regel populaire gerechten zijn als zij ze heeft verzonnen, dus ik ben weer benieuwd wat jullie van dit recept vinden.

Het recept hoort, onder andere, ook thuis in de categorie: koolhydraatarm. Er zit echter wel meloen in. Daar zit suiker in, dus hoe kan het dan koolhydraatarm zijn? Eigenlijk heel simpel. Koolhydraatarm betekent niet vrij van koolhydraten. Dat hoeft ook helemaal niet. Koolhydraten zijn de bron van energie voor elke cel in je lichaam.

Waarom roept iedereen dan toch altijd dat koolhydraten slecht zijn? Ook simpel eigenlijk. Koolhydraten is een verzamelnaam. Er is heel veel onderscheid te maken. Suiker is bijvoorbeeld een koolhydraat, maar dan een geraffineerde koolhydraat. Er zitten geen voedingsstoffen meer in, alleen nog maar suiker. Daar nuttigt men, in de vorm van frisdrank en snoep bijvoorbeeld, te veel van. Dat is zeker ongezond.

Je hebt echter nog een vorm van geraffineerde koolhydraten die veelvuldig gegeten worden. Denk maar aan wit-/bruinbrood, witte pasta, witte rijst, etc. Die geraffineerde koolhydraten bevatten veel minder voedingsstoffen vergeleken bij hun ongeraffineerde variant, ofwel de volkoren variant. Het wordt afgeraden om geraffineerde koolhydraten te nuttigen. Het is dan ook aan te raden, wanneer je brood, pasta of rijst eet, om dan te kiezen voor de volkoren variant.

De conclusie is dus simpel. Koolhydraten zijn niet de vijand, de geraffineerde koolhydraten zijn de vijand. Die kun je best een keertje nuttigen, met mate, maar het is veel beter om voor de ongeraffineerde variant te kiezen.

Er zitten trouwens helemaal niet zo veel ongeraffineerde koolhydraten in deze salade, wanneer je het aantal koolhydraten optelt. Daarom kun je de salade nog steeds koolhydraatarm noemen.

Je kunt dus met een gerust hart genieten van deze overheerlijke chicken in a bowl met meloen en paksoi.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het chicken in a bowl met meloen en paksoi recept

Chicken in a bowl met meloen en paksoi
Chicken in a bowl met meloen en paksoi
Stemmen: 15
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze chicken in a bowl met meloen en paksoi is simpel, snel, lekker én gezond. Kortom, deze gezonde maaltijd past weer uitermate goed bij Supersnel Gezond.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Chicken in a bowl met meloen en paksoi
Chicken in a bowl met meloen en paksoi
Stemmen: 15
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze chicken in a bowl met meloen en paksoi is simpel, snel, lekker én gezond. Kortom, deze gezonde maaltijd past weer uitermate goed bij Supersnel Gezond.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de paksoi in kleine stukjes.
  2. Snijd de halve komkommer in stukjes.
  3. Voeg de stukje watermeloen toe.
  4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in een raster in de schil. Lepel de stukjes avocado uit de schil en voeg deze toe.
  5. Maak het sjalotje schoon. Snipper het sjalotje fijn en voeg het toe.
  6. Doe alles in een grote kom, samen met de reepjes gerookte kip. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Maak de dressing door de sesamolie, vissaus, gembersiroop en het sap van de limoen te mengen.
  8. Schenk de dressing over de salade heen.
  9. Hussel het geheel goed door elkaar.
  10. Breng, indien nodig, op smaak met een beetje zout.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *