Mediterraanse schotel met kalfsoester
Spread the love!

Over het mediterraanse schotel met kalfsoester

Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen.

De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk (zoals de Provençaalse keuken en de keuken van Roussillon).

De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane eetpatroon wordt beschouwd als een van de gezondste en helpt de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en met name door de sterke voorkeur van de bevolking voor verse producten van hoge kwaliteit.

Het is natuurlijk al wel langer bekend dat eetpatronen rijk aan groenten, fruit, volle granen, bonen, linzen, noten en zaden en gewoon water voor de dorst, zorgen voor lagere percentages van chronische ziekte en de kans op een vroegtijdige dood verlagen. In tegenstelling tot eetpatronen wel veel vlees, frisdrank en bewerkt voedsel bevatten.

Dit gerecht bevat wel vlees. Dat is niet erg. Vlees met mate is prima. Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per persoon per week te eten, waarvan niet meer dan 300 gram rood vlees. Kortom, vlees met mate is prima. Vlees is rijk aan de vitamines B1, B6 en B12 en het mineraal zink. Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen.

Onder rood vlees verstaan we rund-, lams-, geiten- en varkensvlees, zowel rauw als gebakken. Kip en kalkoen noemen we geen rood vlees, maar wit vlees. Wissel rood vlees af met wit vlees, vis, eieren of een plantaardig alternatief. Op deze site vind je ook heel veel gerechten die je helpen afwisselen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het mediterraanse schotel met kalfsoester recept

Mediterraanse schotel met kalfsoester
Mediterraanse schotel met kalfsoester
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Mediterraanse schotel met kalfsoester
Mediterraanse schotel met kalfsoester
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie, gembersiroop, kerriepoeder en het zout in een grote kom.
  2. Meng dit tot een egale marinade.
  3. Hak het gemberbolletje fijn en voeg de gember toe aan de marinade.
  4. Snijd de courgette in grove stukken voeg deze toe aan de marinade.
  5. Maak de paprika schoon, snijd deze in grove stukken en voeg de ook toe.
  6. Voeg de cannellinibonen toe.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Zet een wok op het vuur en wok hierin de groenten met de bonen 6 à 8 minuten.
  9. Zet ondertussen een braadpan met een klontje boter op het vuur.
  10. Kruid de kalfsoesters met wat peper en zout.
  11. Braad de kalfsoesters medium door ze ongeveer 2 à 3 minuten per kan te bakken.
  12. Hak de koriander fijn.
  13. Verdeel de groenten met de bonen over de borden.
  14. Garneer het geheel met de koriander.
  15. Snijd het vlees in mooie plakken en leg dit op de groenten met de bonen.
  16. Klaar is de mediterraanse schotel met kalfsoester. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

    1. Ik zelf heb ze bij de Albert Heijn XL gekocht. Mochten ze niet het in het vervak hebben liggen, dan kun je ook even in de diepvriesvak kijken. Anders kun je altijd nog even een bezoekje brengen aan de “ouderwetse” slager :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *