Mediterraanse schotel met kalfsoester
Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen.
Keuken
Glutenvrij
,
Vlees
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
1
klontje
boter
265
gram
cannellinibonen
1
stuk
courgette
1
stuk
gemberbolletjes
1
theelepel
gembersiroop
2
stuks
kalfsoester
1
theelepel
kerriepoeder
7,5
gram
koriander
1
eetlepel
olijfolie
1
beetje
peper
1
stuk
rode paprika
1
beetje
zout
Instructies
Doe de olijfolie, gembersiroop, kerriepoeder en het zout in een grote kom.
Meng dit tot een egale marinade.
Hak het gemberbolletje fijn en voeg de gember toe aan de marinade.
Snijd de courgette in grove stukken voeg deze toe aan de marinade.
Maak de paprika schoon, snijd deze in grove stukken en voeg de ook toe.
Voeg de cannellinibonen toe.
Hussel het geheel goed door elkaar.
Zet een wok op het vuur en wok hierin de groenten met de bonen 6 à 8 minuten.
Zet ondertussen een braadpan met een klontje boter op het vuur.
Kruid de kalfsoesters met wat peper en zout.
Braad de kalfsoesters medium door ze ongeveer 2 à 3 minuten per kan te bakken.
Hak de koriander fijn.
Verdeel de groenten met de bonen over de borden.
Garneer het geheel met de koriander.
Snijd het vlees in mooie plakken en leg dit op de groenten met de bonen.
Klaar is de mediterraanse schotel met kalfsoester. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl