Aziatische koolsalade
Spread the love!

Over de Aziatische koolsalade

Met een Aziatische koolsalade, is het echt de dressing die het recept een briljante snelle en gezonde salade maakt. Een fantastisch recept deze koolsalade!

Wie had er ooit gedacht dat rauwe kool zo lekker kon zijn. Als mensen over je schouder meekijken als je de ingrediënten aan het snijden bent, kan ik me voorstellen dat ze denken: “Oh oh, dit wordt echt konijnenvoer”. Eigenlijk is het ook zo, vooral met het worteltje erbij. En dan komt de dressing. Oh, wat doen ze dat toch slim in die Aziatische keuken.

De dressing is een succesvolle mix van smaken. In combinatie met de salade wordt het ineens een maaltijd. Al lijkt de hoeveelheid niet eens zo veel, vergis je niet. Rauwe kool vult enorm. Dit recept is dus meer dan genoeg voor 2 personen.

Het Aziatische koolsalade recept

Aziatische koolsalade
Aziatische koolsalade
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Aziatische koolsalade
Aziatische koolsalade
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de groene kool in dunne reepjes. Doe die alvast in een kom.
  2. Snijd vervolgens de rode kool in kleine reepjes of stukjes. Ik heb voor het recept op de foto, voorgesneden rode kool gebruikt.
  3. Snijd de wortel in dunne plakjes. Of als je de tijd hebt, in het formaat van lucifer stokjes.
  4. Pak vervolgens de basilicum en snijd die fijn.
  5. Als laatste de rode peper. Verwijder de zaadlijsten en snipper hem vervolgens fijn. Doe die ook in de kom.
  6. Nu de dressing. Meng het sap van de uitgeperste limoen, de 2 eetlepels agave siroop, de eetlepel geraspte gember en de eetlepel sesamolie tot een gladde dressing. Schenk het vervolgens uit over de salade. Meng de salade erna goed.
  7. Ikzelf leg dan altijd een bord op de bak en schud het geheel door elkaar. Je kan de salade natuurlijk ook in een pan bereiden en dan het geheel goed door elkaar schudden terwijl je de deksel op de pan houdt.
  8. Verdeel de Aziatisch koolsalade over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *