Aziatische koolsalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd eerst de groene kool in dunne reepjes. Doe die alvast in een kom.
  2. Snijd vervolgens de rode kool in kleine reepjes of stukjes. Ik heb voor het recept op de foto, voorgesneden rode kool gebruikt.
  3. Snijd de wortel in dunne plakjes. Of als je de tijd hebt, in het formaat van lucifer stokjes.
  4. Pak vervolgens de basilicum en snijd die fijn.
  5. Als laatste de rode peper. Verwijder de zaadlijsten en snipper hem vervolgens fijn. Doe die ook in de kom.
  6. Nu de dressing. Meng het sap van de uitgeperste limoen, de 2 eetlepels agave siroop, de eetlepel geraspte gember en de eetlepel sesamolie tot een gladde dressing. Schenk het vervolgens uit over de salade. Meng de salade erna goed.
  7. Ikzelf leg dan altijd een bord op de bak en schud het geheel door elkaar. Je kan de salade natuurlijk ook in een pan bereiden en dan het geheel goed door elkaar schudden terwijl je de deksel op de pan houdt.
  8. Verdeel de Aziatisch koolsalade over de borden.
SupersnelGezond.nl