Over het Succotash met kipdijfilet recept
Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.
Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk bestaat uit suikermaïs met limabonen of andere schaalbonen. Volgens de “Flavor Bible”, die ik vaak gebruik, horen tomaten hier ook bij. De eerstgenoemde variatie van Succotash is vervolgens met wat knoflook en rozemarijn.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb er alleen nog een beetje kipdijfilet aan toegevoegd.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Op WikiPedia kun je lezen dat ook andere ingrediënten kunnen worden toegevoegd. Zoals corned beef, aardappelen, rapen, zout varkensvlees, veelkleurige paprika’s en okra. Vanwege de relatief goedkope en gemakkelijker verkrijgbare ingrediënten was het gerecht populair tijdens de Grote Depressie in de Verenigde Staten. Het werd soms gekookt in een ovenschotelvorm, vaak met een lichte taartkorst erop zoals in een traditionele pottaart. Succotash is een traditioneel gerecht van vele Thanksgiving-vieringen in New England, evenals in Pennsylvania en andere staten.
In sommige delen van het Amerikaanse Zuiden wordt elk mengsel van groenten, bereid met limabonen en gegarneerd met reuzel of boter, succotash genoemd. Zo is Succotash de perfecte manier om alle restjes uit je koelkast te verwerken.
Conclusie? Het is een supersimpel gerecht, dat verrassend smaakvol is. Heb jij het al eens gemaakt?
Het Succotash met kipdijfilet recept
Servings |
2 personen |
Cook Time |
15 minuten |
|
|
|
Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.
|
- 200 gram kipdijfilet
- 1 teentje knoflook
- 250 gram limabonen
- 285 gram maïs
- 1 eetlepel olijfolie
- 7,5 gram rozemarijnblaadjes
- 3 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Snijd de kipdijfilet in stukjes.
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Doe de olijfolie in de pan.
- Braad de kipdijfilet, met wat zout en de knoflook, totdat de kipdijfilet lichtbruin kleurt.
- Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
- Voeg de tomaat toe, zodra de kipdijfilet bruin begint te kleuren.
- Voeg vervolgens de maïs en de limabonen toe.
- Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg deze toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Klaar is de succotash met kipdijfilet. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Heerlijke maaltijd en zo gepiept!
Ik heb er zelf wel een uitje en een rode jalapeño peper aan toegevoegd, voor als je een iets pittigere variant wil.
@michel; gebroken rozemarijn uit een potje werkt ook prima 😉
Groet, pim
Goed om te lezen, dankjewel voor het delen!
Hoi Pim, goeie tip! Ik keek al uit waar die ui was gebleven in het recept en mijn potje Jalapeño moet ook maar eens leeg! Dankzij de recepten van Carlo ben ik goed op weg, naar mijn streef gewicht, maar ben er nog niet helemaal (nog een kilo of acht). Ik ga op zoek naar de rode jalapeño.
Met vriendelijke groenten,
Michel Smult
Maar weer eens de eerste! Makkelijk te bereiden, alleen vind ik de verse rozemarijn een ramp om te oogsten! Heb je daar een truukje voor Carlo? Maar ja, zo kijk ik ook nog eens het journaal. Word Rutte nou grijs? Ik heb best veel droog blad mee met de verse takken, maar ik wil geen keuken machine gebruiken. Heel fijn gerecht voor de gewone dagelijkse dag!
Groet, Michel Smult
Hi Michel, ik zie dat ik dit bericht blijkbaar gemist heb. Ik heb geen trucje voor het oogsten, maar Pim geeft inderdaad ook een goed alternatief: gebroken rozemarijn uit een potje werkt ook prima. Ik kan mij voorstellen dat Rutte in deze tijd er wat grijze haren bij kweekt. Maar, hij heeft er nog niet zo veel als ik ;-). Groetjes, Carlo