Het Succotash met kipdijfilet recept

Succotash met kipdijfilet
Succotash met kipdijfilet
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Succotash met kipdijfilet
Succotash met kipdijfilet
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de kipdijfilet in stukjes.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Doe de olijfolie in de pan.
  4. Braad de kipdijfilet, met wat zout en de knoflook, totdat de kipdijfilet lichtbruin kleurt.
  5. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  6. Voeg de tomaat toe, zodra de kipdijfilet bruin begint te kleuren.
  7. Voeg vervolgens de maïs en de limabonen toe.
  8. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg deze toe.
  9. Breng het geheel aan de kook.
  10. Klaar is de succotash met kipdijfilet. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Succotash met kipdijfilet recept

Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.

Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk bestaat uit suikermaïs met limabonen of andere schaalbonen. Volgens de “Flavor Bible”, die ik vaak gebruik, horen tomaten hier ook bij. De eerstgenoemde variatie van Succotash is vervolgens met wat knoflook en rozemarijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb er alleen nog een beetje kipdijfilet aan toegevoegd.

Op WikiPedia kun je lezen dat ook andere ingrediënten kunnen worden toegevoegd. Zoals corned beef, aardappelen, rapen, zout varkensvlees, veelkleurige paprika’s en okra. Vanwege de relatief goedkope en gemakkelijker verkrijgbare ingrediënten was het gerecht populair tijdens de Grote Depressie in de Verenigde Staten. Het werd soms gekookt in een ovenschotelvorm, vaak met een lichte taartkorst erop zoals in een traditionele pottaart. Succotash is een traditioneel gerecht van vele Thanksgiving-vieringen in New England, evenals in Pennsylvania en andere staten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In sommige delen van het Amerikaanse Zuiden wordt elk mengsel van groenten, bereid met limabonen en gegarneerd met reuzel of boter, succotash genoemd. Zo is Succotash de perfecte manier om alle restjes uit je koelkast te verwerken.

Conclusie? Het is een supersimpel gerecht, dat verrassend smaakvol is. Heb jij het al eens gemaakt?

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.