Courgette salade met feta
Spread the love!

Over de courgette salade met feta

Dit courgette salade met feta recept is verrassend simpel, gezond en erg snel te bereiden. Je kunt hem als lunch eten maar ook als avondmaaltijd.

Dit is het recept waarvan een keer foto op Facebook heeft gestaan toen ik in een park een salade heb gegeten. Dat was op zo’n overheerlijke zomerse dag. Stralende zon, heerlijke temperatuur. Op dat soort dagen gaan wij wel vaker naar het park om lekker een hapje te eten met vrienden. De parken van Amsterdam zijn eigenlijk een beetje onze achtertuinen.

Dit was ook weer echt super gezellig. Niet ver van ons vandaan zat een hele familie met hun complete huishouding. Grote barbecues, flinke koelboxen, tafels en stoelen. Een man spelende op een gitaar, een andere man met percussie. Op het ritme laat een oud stel de jeugd zien hoe je een Salsa danst. Vol passie. Briljante vertoning. Later op de avond haakte nog meer familieleden aan tot aan het moment dat er een hele band ontstond. Nog een gitarist, een man spelend op een accordeon en een zanger.

Het courgette salade met feta recept

Courgette salade met feta
Courgette salade met feta
Stemmen: 18
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette salade met feta
Courgette salade met feta
Stemmen: 18
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de courgette in de lengte door midden. Snijd die twee stukken ook weer in de lengte door midden. Snijd vervolgens die vier delen in dunne plakjes.
  2. Snijd vervolgens de tomaat door midden. En snijd de halve stukken in 8 kleinere stukjes, zodat je de tomaat in blokjes hebt. Voeg deze toe aan de courgette.
  3. De lente ui in dunne ringetjes. Voeg die toe aan de courgette en de tomaten.
  4. Voeg vervolgens een handje zwarte olijven toe aan de salade.
  5. Pak vervolgens de feta en snijd die ook in blokjes. Voeg die toe aan het geheel.
  6. Nu kunnen we de dressing maken. Doe de olijfolie, de citroensap, een teentje knoflook fijngehakt en wat peper en zout in kommetje. Klop het tot een egale dressing.
  7. Schenk de dressing over de salade en hussel het geheel goed.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *