Zoete aardappelsalade met kip en waterkers
Spread the love!

Over de zoete aardappelsalade met kip en waterkers

De zoete aardappelsalade met kip en waterkers is echt zo’n heel mooi zomers gerechtje. Lauwwarm, fris en een complexe mix van smaken. Daarbij dan die kip, och wat blijft die lekker mals als je hem stoomt! Daarbij is het ook weer eens wat anders. Hoe vaak eet je nu gestoomde kip? Best verrassend toch?

Daarbij ziet het gerecht er ook fantastisch en kleurrijk uit. Dit alles maakt deze zoete aardappelsalade met kip en waterkers tot een verrassend, lekker en mooi gerecht. Voor wie ga jij het maken?

Het zoete aardappelsalade met kip en waterkers recept

Zoete aardappelsalade met kip en waterkers
Zoete aardappelsalade met kip en waterkers
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zoete aardappelsalade met kip en waterkers
Zoete aardappelsalade met kip en waterkers
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met water op het vuur. Niet te veel water. Je hebt dan een stoommand nodig die je op de pan kunt zetten. Daar kun je de kip 8 minuten in stomen zodra het water kookt.
  2. Bereid als eerste de kip. Smeer deze in met de mosterd en strooi er wat rozemarijn overheen. Leg de kip in de stoommand zodra het water kookt en zet een timer op 8 minuten.
  3. Schil nu de zoete aardappel(s). Snijd de aardappel(s) vervolgens in dunne plakken. Je houdt zo’n 350 gram over. Leg dit in een magnetrondoos en kook de aardappelen gaar in ongeveer 4-5 minuten op 1000 Watt in de magnetron.
  4. Snijd de het kontje van de witlof af en haal de bladeren los. Het binnenste is vaak wat extra bitter, dus dat hoef je niet te gebruiken.
  5. Snijd de granaatappel door midden haal de pitjes eruit. Je kan de schil ook een beetje lospellen, daardoor kun je de pitjes er gemakkelijk uithalen.
  6. Maak een dressing door de perssinaasappel te raspen en uit te persen, samen met twee eetlepels olijfolie.
  7. Nu zal alles klaar zijn. Je hebt alle ingrediënten voorbereid, de kip en zoete aardappel zijn ook inmiddels wel klaar. Nu kun je de borden opmaken. Kijk naar de foto voor wat inspiratie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *