Over het snelle Indiase curry recept
Deze snelle Indiase curry is niet alleen snel, het is ook weer een heerlijk simpel en lekker recept! Boordevol groenten. Supersnel en gezond dus!
Voor deze snelle Indiase curry gebruik ik de kruiden van mijn grote vriend Jonnie Boer. Hij is niet echt als mijn vriend, maar ik beschouw hem mijn vriend. Simpelweg omdat hij van die lekkere kruidenmixen op de markt heeft gebracht. Zonder zout. Ideaal vind ik ze. Zo ook deze Garam Masala. Het is een volle melange uit de Indiase keuken. Deze kruiden geven dit simpele gerecht die mooie smaak. Het is een beetje in de categorie: meer is minder. Je hebt helemaal niet veel nodig om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Deze snelle Indiase curry is daar weer het levende bewijs van. Gewoon wat kip, groente en kruiden. Klaar. Meer is het niet eigenlijk. Vooral lekker, maar stiekem scoor je ook weer even ruim 3 ons groenten per persoon. Het advies is minimaal 250 gram groenten en dat haalt meer dan 90% van de Nederlandse bevolking niet. Toch kan het dus zo simpel zijn om voldoende groenten te eten.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Ik zou zeggen: maak deze snelle Indiase curry eens! Test het zelf en laat me weten wat je er van vindt. Eet smakelijk alvast! ❤️
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het snelle Indiase curry recept
- 200 gram bloemkool roosjes
- 1 theelepel Jonnie Boer Garam Masala
- 300 gram kipdijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 225 gram pompoen diepvriesblokjes
- 1 stuk rode ui
- 200 gram sperziebonen gebroken
- 2 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Zet een grote wok met anti-aanbaklaag op het vuur.
- Doe de Jonny Boer Garam Masala kruiden in de pan. Laat deze even op temperatuur komen, zo komen de geuren optimaal vrij.
- Snijd ondertussen de rode ui in partjes en voeg deze toe aan de kruiden.
- Snijd vervolgens de kipdijfilet in blokjes en voeg deze toe samen met de olijfolie.
- Braad de kipdijfilet totdat de buitenkant bruin begint te kleuren.
- Voeg dan de pompoenblokjes toe samen met de gebroken sperziebonen en de bloemkool.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.
- Verhit het geheel totdat de groente beetgaar is.
- Breng het geheel op smaak met zout.
- Klaar is de snelle Indiase curry. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
De boon eens vervangen, voor rode biet! Super!
Michel Smult
Dat is een leuke tip, dankjewel voor het delen!
Vanwege de groenten koos ik dit recept om te lamineren, boodschappen lijstje. Ingevroren groenten zijn vaak verser dan bij je groentenboertje! ik weet niet of je de groete van Hak moet hebben, misschien weet Carlo dat wel. Maar er kan weinig stuk aan verse pompoen, (waarom gebruikt die klojo, dat dan niet?!) wel, een voordeel dat je rest gewoon, in de vriezer kan bewaren en als je groenten over hebt, kunnen ze hier meestal wel bij! Ik had julienne wortel over, dat past prima! Twee theelepels Masala, dan proef je lekker de kardemom, door je hele gerecht! Het recept is wel voor drie personen (op diëet). Ik ben al weer drie kilo afgevallen, door de recepten van Carlo, dat gaat mij niet zo snel. Ik heb nog twaalf kilo te gaan, ik kan niet zeggen dat ik een betere kok bent, maar ik kook wel erg lekkerrrr;D
Ow, Carlo! Wat is jou confer food?! Wat je zelf maakt! Van mij: wentels teefjes.
De verse groenten van: Michel Smult
Ja, het voordeel van ingevroren pompoen is vooral dat het al in stukjes is gesneden 😅👍. Maar vers is ook goed te bewaren, zeker!
Wat goed dat je nog steeds afvalt. Dat het niet snel gaat, hoeft ook niet. Als het maar goed gaat en het vol te houden is. Dat is het belangrijkste.
Mijn comfortfood is een zelfgemaakte pizzabodem belegd met een beetje zelfgemaakte tomatensaus, mini-bindsla, mooie prosciutto, buffel mozzarella en ingelegde citroen. Zo lekker!
Nog een tip: ben je in Londen en toevallig bij Harrods restaurant? Daar hebben ze een heerlijke kardemom thee, als specialiteit! Harrods was een tijdje van de pa van Gigi Hadid. Een van mijn favoriete modellen, naast Cara Delevingne. Deze maakte, inspirerende film shorts met Karl Lagerfeld en ontwikkelde zich, tot muzikant en actrice. Ze is zo veelzijdig!
Groet Michel Smult
Wat een toprecept! Ik maakte hem met minder kip en nog meer groenten, flink wat meer garam massala en een beetje rijst. Echt voor herhaling vatbaar! Dit gaan we vanaf nu vaker eten. Dankjewel!!!
Meer groenten is altijd goed! Tof te horen dat het zo in de smaak viel. Dankjewel voor het leuke berichtje ❤️
Wat een heerlijk gerecht! Ik heb deze gisteren gegeten (en mag vanavond weer) en denk dat dit een van mijn nieuwe lievelingsgerechten is. Wat natuurlijk niet erg is met zo veel groenten erin! Ik heb hem gemaakt met kipstuckjes van de Vegetarische Slager, volgens mij was dat zelfs een aanwinst voor dit gerecht. Dankjewel :)!
Leuk om te horen! Het goed me altijd goed om zo’n enthousiast bericht te lezen. En af en toe wat minder vlees is een prima keuze, goede tip.