Het pompoentaart smoothie recept

Pompoentaart smoothie
Pompoentaart smoothie
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoentaart smoothie
Pompoentaart smoothie
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Stoom de avond van tevoren de pompoen. Snijd de pompoen doormidden, in de breedte. Zodat je een bovenkant en een onderkant hebt. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en pitten.
  2. Zet een pan met een stoommand en een laagje water op het vuur. Leg de pompoen in de stoommand en sluit af met een deksel. De pompoen is gaar te stomen in ongeveer 12 minuten.
  3. Laat de pompoen eerst afkoelen alvorens je hem in de koelkast zet.
  4. Start de volgende ochtend met het maken van verse amandelmelk. Klik hier voor het verse amandelmelk recept. Voeg een half glas extra water toe als je er een smoothie van wilt maken. Wil je het als dessert serveren, voeg dan wat minder water toe. Dan lijkt het meer op pudding.
  5. Snijd vervolgens de pompoen in stukken en voeg deze toe aan de amandelmelk.
  6. Schil de banaan en voeg deze ook toe aan de amandelmelk en de pompoen.
  7. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg de zaadjes toe.
  8. Voeg erna alle overige kruiden toe. Doe de 1/2 theelepel gemalen gember, 1/2 theelepel gemalen kaneel beetje gemalen kruidnagel en een beetje geraspte nootmuskaat toe.
  9. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de pompoentaart smoothie

Deze pompoentaart smoothie is eigenlijk meer een dessert. Ik noem hem nog steeds een groene smoothie, omdat hij groente bevat. Hij is alleen geel van kleur.

Het recept is geïnspireerd op de Amerikaanse pompoentaart. Het is een zoet dessert dat vaak tijdens de herfst en in het begin van de winter wordt gegeten. Speciaal tijdens Thanksgiving en Kerst. De pompoen is een symbool voor de oogst en de pompoen wordt ook gebruikt tijdens Halloween.

De taart bestaat uit een pudding op basis van pompoen. De kleur verschilt van oranje tot aan bruin en wordt gebakken in een taartbodem met opstaande rand. De taart wordt op smaak gebracht met kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Deze combinatie van kruiden wordt ook wel pumpkin pie spice genoemd. Deze is in Amerika kant en klaar te verkrijgen. Hier in Nederland heb ik het zelf nog nooit gezien.

Een hele pompoen weegt natuurlijk veel meer dan 350 gram. Met de rest van de pompoen kun je een heerlijke salade maken. Klik hier voor een recept met pompoen.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.