Zelf kruidenthee maken
Spread the love!

Over zelf kruidenthee maken

Zelf kruidenthee maken is super simpel, snel en gezond. Kies een mengels van je favorieten kruiden en voeg kokend water toe. Een kind kan de was doen.

Dit idee heb ik laatst opgedaan in een leuk tentje in Amsterdam. Je kunt eindeloos variëren. Als je even snel een kopje voor jezelf wilt zetten, dan is een theezeef die je in een kopje kunt hangen wel erg handig. Een grote theezeef is dan zeker erg handig. De zeef past op vrijwel elke mok en iedere theepot. Hij is gemaakt van roestvrijstaal en voorzien van een siliconenrand om verbrande vingers te voorkomen. Zeker een prettig idee! Natuurlijk is hij ook vaatwasmachine­bestendig.

Inspiratie voor kruidenthee recepten

Naast het recept dat ik heb gemaakt met de ingrediënten op de foto, wilde ik je nog extra recepten ter inspiratie meegeven.

Citroen, gember en kurkuma thee

1 liter kokend water
4 schijfjes gember
1 theelepel kurkuma poeder
1 citroen, het sap

Salie thee

1 liter kokend water
10-12 blaadjes salie

Verse muntthee

glas kokend water
2-3 takjes munt

Gemberthee

1 liter kokend water
1/4 theelepel geraspte gember
1 citroen, het sap
optioneel: een beetje honing

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Een recept om zelf kruidenthee te maken

Zelf kruidenthee maken
Zelf kruidenthee maken
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zelf kruidenthee maken
Zelf kruidenthee maken
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het recept op het plaatje is voor een kaneel, koriander gember thee. Ook wel winterthee genoemd. Erg lekker!
  2. Doe een kaneelstokje samen met 1 eetlepel korianderzaad en 4 plakjes gember in een pot. Voeg vervolgens 1 liter kokend water toe. Laat even trekken en zo heb je een heerlijke zelf gemaakte kruidenthee.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

    1. Peper toevoegen kan zeker. Ook erg lekker en wanneer curcumine (de werkzame stof uit kurkuma) gecombineerd wordt met piperine (een stofje uit zwarte peper), lijkt de biobeschikbaarheid inderdaad toe te nemen.

      De vraag is echter hoeveel van de werkbare stof er nog in de wortel aanwezig is om door het lichaam opgenomen te worden.

      Sarai Pannekoek, sport diëtiste en klinisch epidemioloog, deed er onderzoek naar en schreef er een artikel over. Mocht je het leuk vinden, het artikel vind je hier: http://www.saraipannekoek.com/science/kurkuma/.

  1. Bedankt voor de recepten. Ik heb nog wel een vraag. Hoe maak je bijvoorbeeld 2 liter klaar zodat je er niet elke keer druk mee bent en het voor meerdere dagen kan drinken? De thee koelt af. Hoe verwarmen jullie de thee dan elke keer?

    1. Graag gedaan! Dat is een goede vraag. Afkoelen, koel bewaren en opnieuw opwarmen is zeker met verse munt of salie geen goed idee. De bladeren gaan dan verkleuren etc. Dat raad ik dus af. Ikzelf ga daarom liever voor een verse pot thee. Die kun je natuurlijk wel op een theelichtje enige tijd warm houden.

  2. hallo ik heb een vraagje ik hen koriander staan
    en ik zou graag thee maken kan men snipperen en drogen en daar naar malen dat goed fijn is dan kan ik het langer bewaren
    de beste groeten
    Theo

    1. Koriander drogen is helaas niet mogelijk, invriezen kan wel.

      Voor het invriezen wassen en uit laten lekken. Vervolgens in kleine stukjes snijden. De koriander kan dan in kleine porties worden ingevroren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *