Het spinazie banaan yoghurt smoothie recept

Spinazie banaan yoghurt smoothie
Spinazie banaan yoghurt smoothie
Stemmen: 62
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan yoghurt smoothie
Spinazie banaan yoghurt smoothie
Stemmen: 62
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De volgorde speelt hier een belangrijke rol. Door eerst de spinazie met het water en de yoghurt te mengen, blend het geheel een stuk makkelijker.
  2. Doe dus eerst de 200 ml water plus de 200 ml (Griekse schapen) yoghurt in de blender. Voeg dan de spinazie toe. Zet de blender aan het blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  3. Voeg dan de bevroren banaan toe. De bananen kun je gewoon de avond van te voren in de vriezer leggen. Zo krijg je een lekkere koude smoothie. Het is echter niet noodzakelijk. Je kunt ook gewoon twee bananen op kamertemperatuur toevoegen.
  4. Zet de blender weer aan en wacht tot het geheel weer een egale groene smoothie is geworden.
  5. Voeg als laatste de 25 gram sesamzaadjes toe. Zet nu nog even korte de blender aan. Op die manier roer je als het ware de zaadjes even door de gehele groene smoothie heen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie banaan yoghurt smoothie

Deze spinazie banaan yoghurt smoothie is een heerlijke frisse milkshake achtige smoothie. De sesamzaadjes geven de groene smoothie net dat tikje extra.

Met dank aan Paul voor het delen van het recept.

Dat deze smoothie een milkshake achtig karakter heeft, komt door de (Griekse schapen)yoghurt. Zeker als je kiest voor bevroren bananen, dan is de smoothie ook lekker koud. Het is daarom ook echt weer zo’n lekkere lichte groene smoothie. Je proeft de spinazie bijna niet meer en toch heb je al weer bijna een ons groente per persoon te pakken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Af en toe een keertje yoghurt toevoegen aan je smoothie kan belangrijk zijn voor je eiwit behoefte. Ieder mens heeft eiwitten nodig voor de opbouw en onderhoud van zijn of haar lichaam. Eiwitten zijn eigenlijk de bouwstoffen van het lichaam. Eiwitten vallen onder de categorie “macronutriënten”, net als koolhydraten en vetten. Vitaminen en mineralen vallen onder de categorie “micronutriënten”.

Sesam bevat onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E, vitamine B in de vorm van foliumzuur en nicotinezuur, en mineralen, zoals magnesium, calcium en fosfor. Sesamzaad bevat tot wel 50% sesamolie en 20% eiwit. Een leuke en zeker een zeer smakelijke toevoeging.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.