Boerenkool avocado appel smoothie
Spread the love!

Over de boerenkool avocado appel smoothie

Dit is een echte groene smoothie. Deze boerenkool avocado appel smoothie smaakt erg lekker, zelfs met boerenkool. Natuurlijk ook vol vitamine en mineralen.

Laat jezelf verrassen en maak deze gewoon eens. Heel eerlijk gezegd… Het heeft bij mij ook even geduurd voordat ik een smoothie met boerenkool durfde te maken. Het leek mij persoonlijk helemaal niets. Boerenkool in mijn smoothie? Totdat ik me een keer over het vooroordeel heenzette. Heerlijk! Echt waar, een groene smoothie met boerenkool is echt lekker. Natuurlijk hangt het er vanaf hoe je hem maakt, maar als je het recept goed volgt (met de nadruk op het blenden van de boerenkool als eerste, zonder overige ingrediënten) dan wordt hij echt lekker.

Je kunt ook eindeloos variëren. Ikzelf vind een product zoals banaan of avocado altijd erg fijn, omdat de smoothie daardoor een romige tekstuur krijgt. Erna kun je kiezen voor een appel bijvoorbeeld. Net als in dit recept. Dat geeft een beetje zoetige smaak aan het geheel. Je kunt ook kiezen voor blauwe bessen of ananas. Een groene smoothie met boerenkool en avocado als basis, smaakt heel veel erg lekker.

Test het zelf zou ik zeggen!

Het boerenkool avocado appel smoothie recept

Boerenkool avocado appel smoothie
Boerenkool avocado appel smoothie
Stemmen: 24
Score: 3.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool avocado appel smoothie
Boerenkool avocado appel smoothie
Stemmen: 24
Score: 3.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst een groot glas water in de blender. Voeg erna de 150 gram boerenkool toe. Zet de blender aan en blend de boerenkool met het water tot een egale groene smoothie.
  2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg dit toe aan de boerenkool.
  3. Snijd de appel erna in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes weer even door midden, zodat je acht stukken appel hebt. Dan blend de appel net weer wat makkelijker.
  4. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de groene smoothie iets te dik is.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *