Komkommer tomaat aardbeien smoothie
Spread the love!

Over de komkommer tomaat aardbeien smoothie

De kleur is oranje-rood, maar het is toch echt een groene smoothie. Deze komkommer tomaat aardbeien smoothie is heerlijk fris en vol van smaak. Top recept.

Het idee is ontstaan toen ik een keer opzoek was naar amuses, voorafgaand aan een drie-gangen diner. Deze groene smoothie is een afgeleiden van een tomaat-aardbei gazpacho recept. Erg lekker! Om hem geschikt te maken als ontbijt, heb ik de verhoudingen en de ingrediënten iets aangepast. Knoflook in je smoothie op de vroege ochtend, leek mij niet zo’n goed idee. Vandaar dus de aanpassingen.

Het resultaat is een hele lichte smoothie. Een frisse start van de dag.

Buiten het aardbeien seizoen om, zou je kunnen kiezen voor aardbeien uit de diepvries. Is groente uit blik en diepvries even gezond als verse? Ja. Diepvriesgroente en -fruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als verse groente en fruit. Natuurlijk is echt vers altijd gezonder.

Wat echter mee telt is hoe snel jij je verse banaan of broccoli opeet volgens die filmpje van ASAP Science. Het verschil tussen vers en diepvries wordt ook bepaald door het moment van plukken of uit de grond halen. Verse producten worden al geplukt voordat het nog niet helemaal rijp is. Daardoor hebben die producten hun piek qua voedingswaarde nog niet bereikt. Daarna neemt de voedingswaarde af door oxidatie. De reactie die ontstaat door het contact met zuurstof. Terwijl diepvriesproducten worden geoogst zodra de producten rijp zijn en daarna snel ingevroren. Niet door simpelweg in de vriezer te leggen, maar versneld ingevroren. Een industrieel proces dat diepvriezen heet.

Bij traag invriezen is de ijskristalstructuur zeer groot. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Bij het diepvriezen gaat het invriezen heel snel. Daardoor vormen er zeer kleine ijskristallen zo blijft de kwaliteit beter behouden.

Het beste is volgens ASAP Science om zo vaak mogelijk boodschappen te doen en je verse producten zo snel mogelijk opeten. Heb je daar geen tijd voor, dan kunnen diepvriesproducten wel degelijk een aardig alternatief zijn.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer tomaat aardbeien smoothie recept

Komkommer tomaat aardbeien smoothie
Komkommer tomaat aardbeien smoothie
Stemmen: 25
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer tomaat aardbeien smoothie
Komkommer tomaat aardbeien smoothie
Stemmen: 25
Score: 3.24
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Schil de komkommer en snijd deze in stukken. Doe de stukken komkommer in de blender.
 2. Snijd vervolgens de tomaten door middens en verwijder de zaadjes. Snijd ook het kroontje uit de tomaat en doe de tomaat bij de komkommer in de blender.
 3. Maak nu de aardbeien schoon. Verwijder de kroontjes en doe ze bij de komkommer en de tomaat.
 4. Voeg een groot glas water toe en een theelepel goede olijfolie.
 5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. hoi carlo,
  kan ik de olijfolie voor iets anders vervangen want ik vindt de smaak te sterk met de olijfolie?

  vriendelijke groet michaela

  1. Hoi Michaela,

   Sommige olijfolies kunnen inderdaad erg sterk smaken. Je zou dan ook voor een meer neutralere variant kunnen kiezen of bijvoorbeeld gaan voor zonnebloemolie. Die is ook neutraler van smaak.

   Met gezonde groeten,

   Carlo

 2. dit was mijn eerste groentesmoothie, een veilig begin, niet heel lekker maar ook zeker niet vies, we gaan er zeker meerdere proberen, leuk idee, leuke recepten. mijn insteek is trouwrns gewichtsverlies en brood vervang ik door groentesmoothies

  1. Hoi Lienepien, goed te horen. Er staan nog genoeg andere die weer compleet anders smaken, dus dat gaat wel goed komen. Gewicht verliezen met smoothies kan zeker. Groente en fruit bevatten relatief weinig kcal, maar zeker wel veel essentiele voedingsstoffen. Succes gewenst! Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *