Gezonde recepten
Spread the love!

Er wordt steeds vaker gezocht naar gezonde recepten

Uit de gegevens van Google blijkt dat mensen steeds vaker zoeken naar gezonde recepten. In 2013 werd er 35% meer gezocht naar gezonde recepten dan in 2012.

Gezonde recepten zijn goed voor Nederland

Op zich is het niet raar dat mensen steeds vaker zoeken naar gezonde recepten. Meer dan de helft van de volwassen mannen (54 procent) en bijna de helft van de vrouwen (43 procent) in Nederland heeft overgewicht (bron CBS).

Ook percentage mensen met ernstig overgewicht, obesitas, is in Nederland de afgelopen 20 jaar verdubbeld tot 12 procent (Bron CBS). We zijn nog niet zo ver als in de VS. De mensen in de VS spannen de kroon met ruim één op de drie mensen. Echter blijft het aantal wel stijgen in Nederland.

Gezonde trends

Naast de trend van gezonde recepten, zijn er ook andere “gezonde Google trends” te bespeuren. Het lijkt dus steeds populairder te worden om over je gezondheid na te denken. En goed ook! Los van afvallen zitten er nog veel meer voordelen aan gezond eten. Met gezond eten krijg je namelijk de broodnodige vitamines en mineralen binnen die je lichaam helpen optimaal te functioneren. Een gebrek aan vitamines en/of mineralen kan allerlei fysieke klachten veroorzaken.

Wie gezond geniet, geniet het langst

Ook zijn er allerlei onderzoeken gedaan naar gezond eten en de levensduur. Als je 100 jaar of ouder wilt worden, kijken dan eens naar mensen die in de zo genaamde Blue Zones wonen. Blue Zones zijn gebieden in de wereld waar een gemeenschap woont met de hoogste levensverwachting of waarvan het grootste aantal 100 jaar oud wordt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De 5 Blue Zones

  • Barbagia regio in het hart van Sardinie?
  • Ikaria, een Grieks eiland ten zuidwesten van Samos
  • Nicoya Peninsula in Costa Rico onder Santa Cruz
  • Seventh Day Adventists gemeenschap rond Loma Lina, Californie?.
  • Okinawa, een Japans eiland in de Oost-Chinese Zee

Een team van medische onderzoekers, antropologen, demografen en epidemiologen hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de overeenkomsten van de Blue Zones. Er zijn 9 overeenkomsten gevonden, waaronder het plant gebaseerd eten. Het eetpatroon in de Blue Zones bestaat voor het overgrote deel uit planten. Vlees wordt gemiddeld slechts 5 keer per maand gegeten. Een portie vlees is 85 tot 115 gram.

Maar wat is nu wel of niet gezond

De meningen verschillen enorm over wat nu wel of niet gezond is. Er zijn zelfs onderzoeken die elkaar tegenspreken. Daarvoor hoef je alleen maar te zoeken naar de discussie over biologisch voedsel. Gezonde voeding en het effect is nog relatief onbekend. Zo schijnt nog steeds niet officieel (!) bewezen te zijn dat suiker de oorzaak is van de groei in mensen met overgewicht.

Conclusie

Waar iedereen het wel over eens is, is dat je voldoende groenten en fruit moet eten. Daar zitten de broodnodige vitamine en mineralen in. Niet voor niets zijn er campagnes geweest waarin geadviseerd wordt om minimaal 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag te eten. Dat is ook waarom je op deze website Supersnel Gezond heet. Het zijn allemaal gezonde recepten, omdat er o.a. zoveel groenten en fruit in zit. Met dit Alkaline eetpatroon van Supersnel Gezond red je met gemak je 5 ons groenten en 2 stuks fruit. Je merkt vanzelf dat het een positief effect heeft op je lichaam en geest. Test het zelf!

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *