Courgette komkommer druif basilicum smoothie
Spread the love!

Over de courgette komkommer druif basilicum smoothie

Deze courgette komkommer druif basilicum smoothie is weer eens smoothie zonder banaan of avocado. Dat maakt hem minder romig, maar hij is nog steeds lekker!

In de meeste gevallen neig ik wel sterk naar een smoothie met banaan of avocado. Die twee zorgen voor een aangename structuur en maken een groene smoothie wat minder waterig. Je zult met deze smoothie ook sneller merken dat het pulp al snel boven komt drijven en het water naar beneden zakt. Helemaal niets mis mee, even roeren en drinken maar.

Want lekker is hij wel!

De medjoul dadel voeg ik toe om het bittertje van de druivenschillen te overstemmen. Het valt reuze mee en het is afhankelijk van het type druif, maar ik vind het met het zoetje erbij toch net iets lekkerder. Het toevoegen van de medjoul dadel is dus geen noodzaak.

Als je het wel doet, kies dan ook echt voor een medjoul dadel. Die zijn zo lekker zacht en smeuïg. Dat is echt een wereld van verschil met zo’n uitgedroogde harde gewone dadel. Zo’n medjoul dadel eet ik ook wel eens tussendoor met een handje noten. Superlekker en voedzaam. Dadels zijn ook base vormend, dus passen supergoed binnen het Alkaline eetpatroon achter Supersnel Gezond.

Het courgette komkommer druif basilicum smoothie recept

Courgette komkommer druif basilicum smoothie
Courgette komkommer druif basilicum smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette komkommer druif basilicum smoothie
Courgette komkommer druif basilicum smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schenk eerst een glas water in de blender en doe de medjoul dadel erbij. Zet de blender aan zodat de medjoul dadel goed stuk gehakt wordt.
  2. Snijd dan de courgette in dikke plakken en doe deze in de blender. Snijd vervolgens de komkommer ook in dikke plakken en voeg die toe aan de courgette.
  3. Pluk 200 gram druiven los van de tros. Voeg de druiven toe aan de courgette en de komkommer.
  4. Voeg dan als laatste nog de 7,5 gram basilicumblaadjes toe.
  5. Zet de blender opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je courgette komkommer druif basilicum smoothie
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *