Het asperges met zalm en salade recept

Asperges met zalm en salade
Asperges met zalm en salade
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Asperges met zalm en salade
Asperges met zalm en salade
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en hang hier de stoommand in. Stoom de asperges vervolgens zo’n 15 minuten. Het hangt een beetje van de dikte af. Ik redde het net om ze binnen 15 minuten mooi gaar te stomen. Ze moeten wat slapper worden, maar ik vind het wel lekker als ze nog een beetje een bite hebben.
  2. Zet dan een klein braadpannetje op het vuur met een heel klein beetje olie. Zet het vuur halfzacht en leg de zalm in de pan.
  3. TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.
  4. Hij doet er nog een beetje boter bij, dat is een optie.
  5. Maak vervolgens de dressing door 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, een beetje peper en een beetje zout met elkaar mengen.
  6. Doe de sla in een kom en meng de dressing er goed doorheen.
  7. Leg de sla op het bord. Strooi de pijnboompitten er overheen. Leg de asperges er bovenop en leg het stukje zalm ernaast. Klaar is het asperges met zalm en salade gerecht.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Hier legt Herman de Blijker goed uit hoe hij de zalm bakt:

Over de asperges met zalm en salade

Asperges met zalm en salade is natuurlijk een traditionele combinatie. Het werd dan ook tijd om dit gezonde recept eens op Supersnel Gezond te plaatsen.

Ik kies ervoor om de asperges te stomen. Als je ze 5 minuten kookt een dan nog 10 minuten laat staan in het warm water, dan worden ze slap en verliezen ze veel smaak. Proef het kookvocht maar eens. Een groot deel van de smaak van de asperges is in het kookvocht beland.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Als je de groenten stoomt, dan heb je daar veel minder last van. Ook blijven essentiële voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld glucosinolaten, beter behouden. Glucosinolaten zijn stoffen die voor komen in koolsoorten, zoals bijvoorbeeld broccoli, bloemkool en spruitjes. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze het lichaam beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.

Soms krijg ik ook wel eens de vraag, hoe kom je toch aan al die foto’s? Die maak ik zelf :-). Hieronder zie je een klein verloop van de stappen. Eerst maak ik natuurlijk het recept, want ik wil zeker weten dat ik het binnen 15 minuten kan bereiden. Dan maak ik het bord op en gaat het mijn zelf gefabriceerde “fotostudio” in. Ofwel een semi doorzichtige opbergdoos met een wit vel erin en twee bouwlampen ernaast. En dan is het tijd om het op te eten ;-). Niet elk gerecht haalt dan de website, maar de meeste wel. Dan bewerk ik de foto op de computer en schrijf ik vervolgens een verhaaltje en het recept.

Asperges met zalm en salade

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.