Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en hang hier de stoommand in. Stoom de asperges vervolgens zo’n 15 minuten. Het hangt een beetje van de dikte af. Ik redde het net om ze binnen 15 minuten mooi gaar te stomen. Ze moeten wat slapper worden, maar ik vind het wel lekker als ze nog een beetje een bite hebben.
Zet dan een klein braadpannetje op het vuur met een heel klein beetje olie. Zet het vuur halfzacht en leg de zalm in de pan.
TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.
Hij doet er nog een beetje boter bij, dat is een optie.
Maak vervolgens de dressing door 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, een beetje peper en een beetje zout met elkaar mengen.
Doe de sla in een kom en meng de dressing er goed doorheen.
Leg de sla op het bord. Strooi de pijnboompitten er overheen. Leg de asperges er bovenop en leg het stukje zalm ernaast. Klaar is het asperges met zalm en salade gerecht.