Garnalen cocktail salade
Spread the love!

Over de garnalen cocktail salade

Deze garnalen cocktail salade is sneller dan snel. Hij is vooral lekker als je kiest voor verse garnalen cocktail of salade van de visboer. Daarnaast is hij met gemak binnen de 15 minuten te bereiden, doordat je eigenlijk alleen maar alle ingrediënten op een bord hoeft te leggen.

Als je hem mee wilt nemen voor de lunch, dan zou ik wel adviseren om de avocado nog niet te schillen of hem te besprenkelen met het sap van een limoen of een citroen. Dat voorkomt het verkleuren van de avocado.

De garnalen cocktail salade zou ikzelf ook nog even apart houden in dat geval.

Het garnalen cocktail salade recept

Garnalen cocktail salade
Garnalen cocktail salade
Stemmen: 6
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Garnalen cocktail salade
Garnalen cocktail salade
Stemmen: 6
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het bereiden van de salade is dus erg simpel. Haal de bladeren van de Romaine salade en spoel deze even af. Dit in verband met het eventuele zand wat nog in de krop zou kunnen zitten. Scheur vervolgens de bladeren in stukken en verdeel het over 2 borden.
  2. Snijd vervolgens de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees alleen over de lengte in repen en lepel het voorzichtig uit de schil. Zo heb je direct mooie avocado reepjes. Leg deze op de Romaine sla.
  3. Besprenkel het geheel met wat olijf olie en strooi er wat zout naar smaak overheen.
  4. Leg de cherrytomaatjes er bovenop. Schil erna de sjalot zo dat je kleine ringetjes overhoudt. Verdeel dit ook weer over de twee borden.
  5. Schep als laatste de verse garnalen cocktail salade er bovenop.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *