Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)
Spread the love!

Over gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Soba zijn Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba (boekweit noedels) heeft een kruidige, nootachtige smaak. Soba wordt net als Italiaanse pasta beetgaar gekookt. Een truc om de soba een goede cuisson te geven is wanneer de noedels 2 minuten in het kokende water zijn, er een kopje koud water bij te doen. De soba is zo voedzaam dat 60 gram per personen voldoende is.

Je kunt soba / boekweit noedels vinden bij een Aziatische toko. Kies indien mogelijk voor de volkoren variant, die is een stuk gezonder omdat die meer voedingstoffen bevat.

Het gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba) recept

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)
Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)
Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal wel 1 minuut van de kooktijd af. Straks gaan ze nog een minuutje bij de groente en dan koken ze nog een klein beetje door.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de peper en de paprika schoon. Snijd beiden doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn en de paprika in kleine blokjes.
  3. Fruit de ui, de knoflook, de peper en de gember kort in olijfolie. Blus het af met het limoensap en de sojasaus.
  4. Voeg de paprika toe en bak dat kort mee.
  5. Voeg vervolgens de gesneden Chinese kool toe. Bak het geheel ongeveer 3-5 minuten terwijl je het continue omschept. Doe er de sesamzaden bij en bak het nog 1 minuten door.
  6. Giet de noedels af en doe die ook in de pan met onder andere de Chinese kool. Schep het geheel een paar keer goed om, zodat alles goed mengt.
  7. Proef even of je er nog wat zout doorheen wilt hebben.
  8. Verdeel het over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *