Wortel pastinaak mango smoothie
Spread the love!

Over de wortel pastinaak mango smoothie

Een groene smoothie met pastinaak? Jawel, een wortel pastinaak mango smoothie. Hij is van kleur niet groen, dus misschien meer een groenten smoothie. Natuurlijk wel weer erg lekker!

Het leuke van pastinaak in je groene smoothie is dat pastinaak rijk is aan vezels. Je hebt als vrouw zo’n 30 gram vezels  per dag nodig en als man zo’n 40 gram. In pastinaak zit 4,9 gram vezels per 100 gram. In wortel zit 2,8 gram vezels per 100 gram en in een mango zitten 1,6 gram vezels per 100 gram.

In deze groene smoothie zitten dus ongeveer 7,5 gram vezels per persoon. Een gemiddelde bruine boterham van 35 gram levert ongeveer 1,8 vezels. Om dezelfde hoeveelheid vezels uit de groene smoothie binnen te krijgen, zou je dus 4,1 boterhammen moeten eten. Met 4 boterhammen krijg je echter niet zoveel vitaminen en mineralen binnen als met een groene smoothie. Zie ook het artikel: “Groene smoothie vs boterhammen met kaas“.

Met 4 boterhammen krijg je vervolgens bijna 700 mg natrium binnen, terwijl we per dag al aan 500 mg natrium voldoende hebben.

De Nederlandse overheid constateert onder andere het volgende:

  • Nederlanders eten onvoldoende groente en fruit
  • Te weinig voedingsvezels in dagelijkse voeding
  • Zoutinname ligt 50% boven de aanbeveling

Dat is waarom ik zo blij word van groene smoothies. Ik start de dag gelijk met zo’n 250 gram groenten en fruit, boordevol vezels en voorkom ook dat ik te veel zout tot me neem. Wanneer het gaat over de effecten van zout gaat het namelijk vrijwel altijd over de effecten van het natrium. Natrium is een onderdeel van zout.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De wortel pastinaak mango smoothie bereiden

Wortel pastinaak mango smoothie
Wortel pastinaak mango smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel pastinaak mango smoothie
Wortel pastinaak mango smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Doe de pastinaak in de blender.
  2. Schil de wortelen en snijd deze ook in stukken. Voeg de wortel toe aan de pastinaak.
  3. Schil de mango en voeg het vruchtvlees toe aan de pastinaak en wortel. Zoek je een makkelijke manier om de mango te schillen? Kijk dan eens het filmpje dat bij dit recept staat: "Bloemkool komkommer mango smoothie".
  4. Voeg een glas water toe en zet de blender aan. Start met de ijsblokjes stand. Die hakt de pastinaak en wortel het snelste tot kleine stukjes. Zet je blender vervolgens op de smoothie stand en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *