Komkommer peer limoen munt smoothie
Spread the love!

Over de komkommer peer limoen munt smoothie

Deze komkommer peer limoen munt smoothie is een licht groene smoothie. Vooral met een ijsklontje erbij vergeet je dat je groente en fruit aan het eten bent. Ondanks dat hij licht groen is, is het wel een echte groene smoothie. Het overgrote deel is groente (de komkommer) en daarnaast helpt de limoen ook mee tegen verzuring van je lichaam.

Dat klinkt altijd raar, maar citroen en limoen zijn alkalisch. Het gaat namelijk niet om de smaak, maar om het effect dat de reststof, na het verteren, op je lichaam heeft. Zo is rood vlees dus verzurend. Dat vind je lichaam minder makkelijk om te verwerken en de reststof werkt verzurend. Al zitten ook daar wel weer nuttige voedingsstoffen in. Die verzuring kun je compenseren door er niet te veel van te eten en daarnaast dus veel groente te eten. De reststof van groente is namelijk base vormend (alkalisch). Die twee type in balans houden is belangrijk. Op de pagina met de zuur base tabel staat meer informatie.

Het komkommer peer limoen munt smoothie recept

Komkommer peer limoen munt smoothie
Komkommer peer limoen munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer peer limoen munt smoothie
Komkommer peer limoen munt smoothie
Stemmen: 5
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil eerst de komkommer. Waarom schillen? Omdat hij dan wat minder opvalt qua smaak en daardoor de peer straks juist meer opvalt. Vandaar, de komkommer eerst even schillen. Het hoeft dus niet.
  2. Snijd hem vervolgens in dikke plakken en doe het in de blender.
  3. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis uit de partjes. Deze kun je prima met schil en al in de blender doen.
  4. De limoen kun je door midden snijden en vervolgens uitpersen boven de blender.
  5. Pluk vervolgens een hand vol munt blaadjes van de takjes en doe deze er ook bij.
  6. Als laatste kun je, optioneel, wat gedroogde rode peper toevoegen. Die geeft het een beetje pikant tintje. Ikzelf vind het wel lekker, mijn vriendin wat minder. Dus test zelf wat jij lekker vindt. Je zou zelfs kunnen experimenteren met wat andere kruiden.
  7. Giet er een glas water bij en zet de blender aan.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. De smoothie smaakt erg lekker en fris. Het is mijn nieuwe favoriet. Zelf het ik er nog een restje gele paprika aan toegevoegd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.