Bonenschotel met gefrituurde salie
Spread the love!

Over de bonenschotel met gefrituurde salie

Deze bonenschotel met gefrituurde salie was een beetje een “lucky shot”. Bonen met tomaten doen het altijd wel goed, maar door de extra’s wordt het een perfect recept!

Doordat je de cannellinibonen langzaam opwarmt, zorgen ze voor een romig effect aan het gerecht. Dat, in combinatie met de cherrytomaten, de courgette, de gefrituurde salie en de Italiaanse kruiden, zorgt ervoor dat het een overheerlijk gerecht wordt.

Vooral de gefrituurde salie geeft een speciale en unieke smaak aan het geheel. Ikzelf gebruik salie eigenlijk te weinig en dat is zonde. In Italië gebruiken ze salie best vaak in hun gerechten. Dit gerecht heeft dan ook zeker Italiaanse invloeden. Tijdens het bereiden besloot ik daarom ook nog een theelepel grove Italiaanse kruiden toe te voegen aan deze bonenschotel met gefrituurde salie. Dat was een schot in de roos. Dat maakte het gerecht echt af.

Dit bonenschotel met gefrituurde salie recept staat dan ook in één klap in mijn persoonlijke top 10. Ik baalde er echt van toen mijn bord leeg was. Er zat helaas ook niets meer in de pan, maar dat was oké. Het is echt genoeg, ondanks dat ik zo nog een bord had gelust. Het is namelijk een kleine kilo wat je met twee personen naar binnen werkt. Dat is genoeg voor een maaltijd. Dus heb vervolgens maar mijn bord schoongelikt om toch nog een beetje extra te kunnen proeven :-).

Het bonenschotel met gefrituurde salie recept

Bonenschotel met gefrituurde salie
Bonenschotel met gefrituurde salie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bonenschotel met gefrituurde salie
Bonenschotel met gefrituurde salie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een klein steelpannetje op het vuur. Doe hier zo’n 50 ml olijfolie in. Zorg ervoor dat er echt een laagje olijfolie in de pan ligt. Ik weet het, olijfolie is een kcal bom, maar we gaan ook zeker niet alles gebruiken. We gebruiken het laagje om de salie in te frituren, zoals de naam van het recept al aangeeft “Bonenschotel met gefrituurde salie”.
  2. Zet het vuur hoog, maar voorkom dat de olijfolie gaat walmen. Zodra de olijfolie aardig op temperatuur is kun je de salieblaadjes al in de olijfolie leggen. Je zult merken dat je ze al vrij snel kunt frituren. Wacht tot de salieblaadjes heel lichtjes bruin beginnen te worden en haal ze dan meteen uit de pan met een schuimspaan of een spatel. Leg ze even in een vergiet of, nog beter, op een stukje keukenrol. Op die manier onttrek je weer wat olijfolie uit de salie.
  3. Zet nu een grote pan met één eetlepel olijfolie op het vuur. Doe hier gelijk al de cannellinibonen, zonder het vocht, en de hele cherrytomaten in. Laat deze rustig opwarmen.
  4. Snijd vervolgens de courgette in de lengte doormidden. En snijd vervolgens de courgette met een mandoline of een kaasschaaf in hele dunne halve maantjes. Voeg deze toe aan de de cannellinibonen en de cherrytomaten.
  5. Bestrooi het geheel met een beetje peper en zout. Voeg vervolgens de theelepel Italiaanse kruiden toe.
  6. Het doel is alles opwarmen, niet doorkoken. Zet het vuur dus relatief laag, zodat alles rustig doorwarmt. Je bent binnen een paar minuten klaar.
  7. Verkruimel nu de gefrituurde salie en voeg dit als laatste ook toe aan de bonenschotel. Hussel het geheel goed door elkaar en serveer direct. Klaar is je bonenschotel met gefrituurde salie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *