Het vegetarische chili met zoete aardappel recept

Vegetarische chili met zoete aardappel
Vegetarische chili met zoete aardappel
Stemmen: 27
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Vegetarische chili met zoete aardappel
Vegetarische chili met zoete aardappel
Stemmen: 27
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappel als eerste. Als je 1 grote zoete aardappel hebt, snijd die dan eerst in de lengte door midden. Als je dan met de mandoline er plakjes van snijdt, zijn het halve maantjes. Zorg er in elk geval voor dat je plakjes maakt die op een lepel passen. Dan kun je het geheel straks lekker met alleen een lepel eten.
  2. Zet een grote wok op het vuur met daarin een lepel kokosolie. Waarom ineens kokosolie? Het verbrandt minder snel. Dat is de hoofdreden in dit geval. Het kan ook prima met olijfolie, maar let dan goed op dat het niet aanbrand.
  3. Doe hier de aardappelen bij in. Zet het vuur laag, zodat de aardappelen kunnen smoren.
  4. Snijd de ui, 2 tenen knoflook en de rode peper. Doe dit ook in de wok bij de aardappelen.
  5. Snijd dan de paprika in blokjes en doe die er ook bij.
  6. Pak het blikje zwarten bonen en giet het leeg in een vergiet. Spoel de bonen af. Het hoeft niet. Als je het niet doet, dan zit je maaltijd er alleen wat grauw uit door het zwarte vocht van de bonen.
  7. Maak nu ook het blikje tomaten open en giet die leeg in de wok.
  8. Voeg nu de kruiden toe: - cayennepeper - gemalen komijn - gemalen kaneel - korianderblaadjes - peper en zeezout om het geheel op smaak te brengen
  9. Indien nodig, zet het vuur even hoog zodat het geheel goed op temperatuur komt.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de vegetarische chili met zoete aardappel

Recepten zoals deze vegetarische chili met zoete aardappel, zijn recepten waarvan fervente voorstanders van vlees vergeten dat er geen vlees in zit.

Zou je vlees toevoegen, dan wordt het een te verzurend gerecht. Er zitten namelijk ook al bonen in, die verzurend werken. Vandaar dat het vlees hier weggelaten is. Let wel, verzurend is niet ongezond. Verzurende producten kunnen heel gezond zijn. Het gaat met het zuur-base eetpatroon om een goede balans tussen die twee. Dat is eigenlijk alles. Kies je voor die goede balans? Dan komt het er simpelweg op neer dat je gewoon lekker veel groenten en fruit eet.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Bij dit receptje is de mandoline wel weer erg handig. In de geval gebruiken we hem om heel snel de zoete aardappel in dunne plakjes te snijden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.