Vegetarische chili met zoete aardappel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappel als eerste. Als je 1 grote zoete aardappel hebt, snijd die dan eerst in de lengte door midden. Als je dan met de mandoline er plakjes van snijdt, zijn het halve maantjes. Zorg er in elk geval voor dat je plakjes maakt die op een lepel passen. Dan kun je het geheel straks lekker met alleen een lepel eten.
  2. Zet een grote wok op het vuur met daarin een lepel kokosolie. Waarom ineens kokosolie? Het verbrandt minder snel. Dat is de hoofdreden in dit geval. Het kan ook prima met olijfolie, maar let dan goed op dat het niet aanbrand.
  3. Doe hier de aardappelen bij in. Zet het vuur laag, zodat de aardappelen kunnen smoren.
  4. Snijd de ui, 2 tenen knoflook en de rode peper. Doe dit ook in de wok bij de aardappelen.
  5. Snijd dan de paprika in blokjes en doe die er ook bij.
  6. Pak het blikje zwarten bonen en giet het leeg in een vergiet. Spoel de bonen af. Het hoeft niet. Als je het niet doet, dan zit je maaltijd er alleen wat grauw uit door het zwarte vocht van de bonen.
  7. Maak nu ook het blikje tomaten open en giet die leeg in de wok.
  8. Voeg nu de kruiden toe: – cayennepeper – gemalen komijn – gemalen kaneel – korianderblaadjes – peper en zeezout om het geheel op smaak te brengen
  9. Indien nodig, zet het vuur even hoog zodat het geheel goed op temperatuur komt.
SupersnelGezond.nl