Zet als eerste een pan met water op het vuur. Niet te veel water. Je hebt dan een stoommand nodig die je op de pan kunt zetten. Daar kun je de kip 8 minuten in stomen zodra het water kookt.
Bereid als eerste de kip. Smeer deze in met de mosterd en strooi er wat rozemarijn overheen. Leg de kip in de stoommand zodra het water kookt en zet een timer op 8 minuten.
Schil nu de zoete aardappel(s). Snijd de aardappel(s) vervolgens in dunne plakken. Je houdt zo’n 350 gram over. Leg dit in een magnetrondoos en kook de aardappelen gaar in ongeveer 4-5 minuten op 1000 Watt in de magnetron.
Snijd de het kontje van de witlof af en haal de bladeren los. Het binnenste is vaak wat extra bitter, dus dat hoef je niet te gebruiken.
Snijd de granaatappel door midden haal de pitjes eruit. Je kan de schil ook een beetje lospellen, daardoor kun je de pitjes er gemakkelijk uithalen.
Maak een dressing door de perssinaasappel te raspen en uit te persen, samen met twee eetlepels olijfolie.
Nu zal alles klaar zijn. Je hebt alle ingrediënten voorbereid, de kip en zoete aardappel zijn ook inmiddels wel klaar. Nu kun je de borden opmaken. Kijk naar de foto voor wat inspiratie.