Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes
Spread the love!

Over het salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes recept

Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond!

Jonnie Boer Za'atar kruidenmixVoor dit gerecht gebruik ik de Jonnie Boer Za’atar kruidenmix om de bloemkoolrijst te kruiden. Let op, dit is de uitzondering op de regel als het gaat om de kruidenmixen van Jonnie Boer. In de regel bevatten deze namelijk geen zout, maar de Za’atar kruidenmix wel. De mix bevat 2,4% zout. Is nog niet heel veel, maar dat betekent wel dat je de bloemkoolrijst verder niet hoeft te zouten. De zoutinname van de gemiddelde Nederlander ligt al veel te hoog, dus het is goed om hier rekening mee te houden.

Jonnie Boer Garam Masala

De andere kruidenmix die ik gebruik is de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix. Ook superlekker. Deze mix in combinatie met de kikkererwten is echt een gouden combinatie. Ook superlekker om ze samen te mixen in een kikkererwtenpuree, ofwel hummus. Voeg dan nog een eetlepel tahin, wat citroensap en een beetje water toe. Briljant lekker! Al deze ingrediënten vind je ook weer terug in dit recept.

De granaatappelpitjes geven een lekkere bite aan het gerecht. Dat knapperige mondgevoel draagt ook weer bij aan de smaakbeleving. Sowieso zijn granaatappelpitjes al erg lekker. Ze smaken heel fris en zitten vol sap. Ze zijn ook nog eens rijk aan vitamine C en antioxidanten. Bijvoorbeeld ook lekker als gezonde topping over een dessert.

Al met al is dit weer een hele fijne salade. Snel te bereiden en stiekem eet je toch weer even een kleine 250 gram groente per persoon. Ofwel, Supersnel Gezond! ❤️

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes recept

Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes
Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes
Stemmen: 9
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes
Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes
Stemmen: 9
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Marineer als eerste de kikkererwten.
  2. Doe de kikkererwten in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix toe met een beetje zout. Meng het geheel goed door elkaar en zet even weg.
  3. Doe een halve eetlepel olijfolie in de zak met rucola. Voeg een kleine beetje zout toe en hussel het geheel goed zodat de olijfolie en het zout goed verdeeld worden over de rucola.
  4. Verdeel de rucola over de borden.
  5. Doe de bloemkoolrijst in een kom. Voeg een eetlepel olijfolie toe met de Jonnie Boer Za'atar kruidenmix. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden.
  7. Verdeel de kikkererwten over de borden.
  8. Verdeel de granaatappelpitten over de borden.
  9. Meng de tahin, het sap uit de citroen, wat water en een beetje zout tot een egale dressing.
  10. Drapeer de dressing over het gerecht.
  11. Klaar is de salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Recept geprobeerd en het is erg lekker! Eens wat andere smaken (voor ons althans). Erg snel klaar en lekker gezond. Bedankt voor het delen van dit fijne recept!

  2. Hoi Carlo,

    Is het een idee om ipv tahin gewoon sesamzaadjes te gebruiken? Of doet dit teveel afbreuk aan de smaak/het geheel?

    De ervaring leert dat het potje tahin te lang ongebruikt in de (koel)kast staat en daarna helaas weggegooid wordt omdat het wellicht niet meer goed is omdat het te oud is geworden.

    Soortgelijke vraag heb ik eigenlijk over de Za’atar. Ik denk dat ik de bloemkool gewoon ook met Masala kruid, want om nou weer voor dat kleine beetje weer en ander potje te kopen… Ben bang dat dat ook in de kast blijft staan… Of mis ik dan substantieel een smaakbeleving als ik de Za’atar eruit laat?

    Ik hoop dat het goede opties zijn om het recept zo klaar te maken!

    1. Hoi Marjanne,

      Qua tahin vs sesamzaadjes: dan mis je wel wat smaakbeleving qua textuur. De dressing met tahin is wat stroperig en dat zorgt voor een fijn mondgevoel.
      Qua Za’atar: hiervoor kun je best wat anders kiezen. De ingrediënten van de Za’atar zijn sesamzaad, 28% sumac (het heeft een friszure, kruidige smaak), 13% tijm, majoraan, oregano, 2,4% zout, basilicum. Een Italiaanse kruidenmix zal het dus ook goed doen.

      Eet smakelijk alvast!

      Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *