Verfrissende quinoa salade
Spread the love!

Over de verfrissende quinoa salade

Deze verfrissende quinoa salade is een afgeleide van een traditioneel Arabisch gerecht “Tabouleh”. Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel.

Zocht je echt naar een recept met bulgur, dan kan ik je deze aanraden: Tabouleh salade (Libanese keuken).

Tip. Je kunt dit gerecht dus ook serveren als bijgerecht. De besproken hoeveelheden zijn dan genoeg voor ongeveer 6 tot 8 personen. Afhankelijk van hetgeen waar je het bij serveert.

Het verfrissende quinoa salade recept

Verfrissende quinoa salade
Verfrissende quinoa salade
Stemmen: 49
Score: 3.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Verfrissende quinoa salade
Verfrissende quinoa salade
Stemmen: 49
Score: 3.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie. Laat ze erna niet in het pannetje liggen, dan heb je kans dat ze zacht worden doordat je ze al het ware blijft verwarmen. Leg ze dus, zodra ze klaar zijn, even apart op een schoteltje.
  3. Snijd de komkommer (geschild en in kleine blokjes gesneden), tomaat (zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden), ui (fijngehakt) en pepeterselie (gehakt). Meng dit door de quinoa zodra deze klaar is.
  4. Voeg als laatste een scheutje olie, de citroensap en citroenschil toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout indien gewenst.
  5. Verdeel het over twee schaaltjes.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

  1. Bedankt voor dit lekkere recept! Ik heb het al een paar keer gemaakt, met groot succes. Zo lekker fris en gezond. Ik doe er zelf nog munt en blokjes feta kaas door. Heerlijk zomers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *