Over de verfrissende quinoa salade
Deze verfrissende quinoa salade is een afgeleide van een traditioneel Arabisch gerecht “Tabouleh”. Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel.
Zocht je echt naar een recept met bulgur, dan kan ik je deze aanraden: Tabouleh salade (Libanese keuken).
Tip. Je kunt dit gerecht dus ook serveren als bijgerecht. De besproken hoeveelheden zijn dan genoeg voor ongeveer 6 tot 8 personen. Afhankelijk van hetgeen waar je het bij serveert.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het verfrissende quinoa salade recept
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels citroenschil
- 1 stuk komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 7,5 gram peterselie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 140 gram quinoa
- 1/2 stuk rode ui
- 3 stuks tomaten
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie. Laat ze erna niet in het pannetje liggen, dan heb je kans dat ze zacht worden doordat je ze al het ware blijft verwarmen. Leg ze dus, zodra ze klaar zijn, even apart op een schoteltje.
- Snijd de komkommer (geschild en in kleine blokjes gesneden), tomaat (zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden), ui (fijngehakt) en pepeterselie (gehakt). Meng dit door de quinoa zodra deze klaar is.
- Voeg als laatste een scheutje olie, de citroensap en citroenschil toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout indien gewenst.
- Verdeel het over twee schaaltjes.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Super lekker! Had nog sojabonen over die ik heb toegevoegd!
Goed te horen en een leuke en gezonde toevoeging!
Bedankt voor dit lekkere recept! Ik heb het al een paar keer gemaakt, met groot succes. Zo lekker fris en gezond. Ik doe er zelf nog munt en blokjes feta kaas door. Heerlijk zomers!
ziet er heerlijk uit! Ik ga het nu maken
Ik ben benieuwd wat je er van vindt!