Oosterse wokgroente schotel met zalm

De oosterse wokgroente schotel met zalm bereiden

Deze oosterse wokgroente schotel met zalm is echt een supersnel te bereiden avondmaaltijd. Dit gezonde recept dank ik aan een goede vriendin van mij. Het is echt een mega snel gerecht. Er staat op deze pagina, net zoals bij elk recept, dat de bereidingstijd minder dan 15 minuten is. Dat is in alle gevallen zo en deze is zelf met gemak binnen 10 minuten klaar. Ideaal voor Supersnel Gezond dus want het is niet alleen snel klaar, maar het is ook weer supergezond. Lekker met verse groenten en kruiden. Weer erg lekker al zeg ik het zelf.

Als je gaat wokken, dan kan het verstandiger zijn om te kiezen voor kokosolie in plaats van een andere olie. De reden is dat sommige oliën niet verhit mogen worden anders ontstaan er schadelijke stoffen. Olijfolie kan wel verhit worden, maar een wok wordt heel snel heel erg heet, dus let wel op. Als de olijfolie gaat walmen, dan is de temperatuur veel te hoog geworden van de olie en ontstaan er schadelijke stoffen. Zie ook het artikel “Welke olie of vet kies jij?“.

De oosterse wokgroente schotel met zalm bereiden

Oosterse wokgroente schotel met zalm
Oosterse wokgroente schotel met zalm
Stemmen: 14
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Oosterse wokgroente schotel met zalm
Oosterse wokgroente schotel met zalm
Stemmen: 14
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hak eerst de knoflook fijn. Doe deze met wat kokosolie in de wok en roerbak dit kort. Voeg vervolgens de 400 gram Oosterse wokgroente toe. Roerbak het geheel kort, ongeveer 1-2 minuten.
  2. Rasp vervolgens de gember en doe deze in de wok bij de knoflook en de wokgroente. Voeg erna twee eetlepels kappertjes toe. Roerbak dit ook weer kort, ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg erna de 150 gram blokjes gerookte zalm toe. Hussel het geheel een paar keer goed door elkaar.
  4. Snijd de korianderblaadjes in stukken en voeg deze toe aan de roerbakschotel. Hussel het geheel nog een laatste keer goed door elkaar zodat de korianderblaadjes mooi verdeeld zijn door het gerecht heen.
  5. Verdeel het gerecht over de borden en server direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Zo snel beantwoord zeg bedankt voor het mee denken ik gebruik koriander koriander poeder de verse kruiden vinden we minder verder nogmaals bedankt 🤗

  2. Carlo zou ik hiervoor kigegaarde kipsukjes bij kunnen gebruiken??
    Misschien niet in combinatie met de koriander??
    Wil het morgen eten ik heb dat namelijk nog in huis dank!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *