Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
250
gram
cherrytomaten
1
beetje
chilipoeder
4
stuks
eieren
1
stuk
gele paprika
1
eetlepel
kokosolie
1
theelepel
kurkuma
1
beetje
peper
7,5
gram
peterselie
1
stuk
prei
1
beetje
zout
Instructies
Snijd als eerste de prei in dunne ringetjes. Snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes en doe die bij de prij.
Breek vier eieren en doe het eigeel en eiwit in een kom. Kluts de eieren totdat er een egaal geheel ontstaat.
Halveer alvast de cherrytomaatjes. Die hebben we pas op het einde nodig, maar dan staan ze alvast klaar.
Zet een pan op het vuur met een beetje kokos- of olijfolie. Doe hier de prei en paprika bij. Roerbak dit ongeveer 1 minuut.
Doe de geklutste eieren erbij. Roerbak het geheel totdat de eieren gestold zijn.
Voeg de kruiden toe. De kurkuma, de chilipoeder (optioneel), peper en zout. Proef even of het geheel op smaak is.
Doe nu heel kort even de tomaten erbij. Het gaat alleen maar om ze lichtje te verwarmen. Dus 30 seconden is genoeg.
Verdeel het gerecht nu over de borden en garneer het met wat peterselie.
SupersnelGezond.nl