Het banaan bloemkool blauwe bessen smoothie recept

Banaan bloemkool blauwe bessen smoothie
Banaan bloemkool blauwe bessen smoothie
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Banaan bloemkool blauwe bessen smoothie
Banaan bloemkool blauwe bessen smoothie
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de bananen. Breek je vervolgens in stukken en doe ze in de blender.
  2. Maak vervolgens de bloemkool schoon en snijd de roosjes los van de kern. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de banaan.
  3. Voeg als laatste de 125 gram blauwe bessen toe samen met een groot glas water.
  4. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Hij wordt inderdaad eerder paars qua kleur, maar het is toch echt een “groene smoothie”.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de banaan bloemkool blauwe bessen smoothie

Deze groene smoothie met banaan bloemkool en blauwe bessen zit vol vitamine C. In rauwe bloemkool zit 1,5 keer meer vitamine C dan in een sinaasappel.

Daarnaast is dit ook de eerste smoothie met bloemkool. Het was eerlijk gezegd een experiment. Ik was op zoek naar nieuwe recepten en liep in de supermarkt producten te verzamelen voor groene smoothies. Toen ik langs de bloemkool liep bedacht ik me: “dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd”. Dus ik heb de bloemkool gepakt en ben gaan bedenken wat een lekker aanvulling zou zijn en wat dan ook nog weer past binnen het Alkaline eetpatroon.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Banaan in een smoothie is altijd wel een veilige keuze. Die maakt de smoothie wat zoeter en banaan functioneert als een mooi bindmiddel. Ideaal dus.

Als aanvulling heb ik gekozen voor de blauwe bessen. Die worden tegenwoordig in de mark gezet als superfood vanwege de hoeveelheid antioxidanten. Over antioxidanten wordt geschreven dat het een verzamelnaam is voor de vitamines E en C, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoiden uit groente en fruit. Er wordt gezegd dat ze helpen tegen oxidatie beschadiging van cellen of weefsels. Ik vind dat ze vooral lekker smaken vooral in groene smoothie en ze passen ook zeker goed in deze groene smoothie met banaan en bloemkool.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.