Het biet wortel sinaasappel gember smoothie recept

Biet wortel sinaasappel gember smoothie
Biet wortel sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet wortel sinaasappel gember smoothie
Biet wortel sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 10
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de voorgekookte rode biet samen met de voorgekookte wortelen in de blender.
  2. Schil de sinaasappel en voeg het vruchtvlees toe aan de rode biet en de wortelen (pas op voor pitjes!).
  3. Voeg de gemberbolletjes toe.
  4. Voeg het water toe.
  5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
  6. Klaar is je biet wortel sinaasappel gember smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het biet wortel sinaasappel gember smoothie recept

Deze biet wortel sinaasappel gember smoothie is weer een toppertje! Houd je niet van gember? Laat de gember dan gerust weg. Zonder de gember is deze smoothie nog steeds erg lekker. En je scoort hiermee toch wel weer even 185 gram groenten per persoon! Bingo!

In dit recept maak ik gebruik van de voorgekookte worteltjes. Dit doe ik puur vanwege de uiteindelijk textuur van de smoothie. Met ongekookte worteltjes wordt deze wat harder en stugger. Met de voorgekookte worteltjes wordt het een echt mooi gladde smoothie.

Qua vitaminen en mineralen verschilt het nauwelijks vergeleken met verse worteltjes. In het blikje zitten naast de worteltjes nog wel wat andere dingen: water, suiker, zout, antioxidant: ascorbinezuur. Dus ongezond! Welnee… het zijn echt hele kleine hoeveelheden. In een glas cola of vruchtensap zit pas veel suiker en in een boterham met kaas zit pas veel zout. Dat nuttigt men in overmaat en daar zit het probleem. Niet in dat kleine beetje wat in zo’n potje wordt toegevoegd aan de groente. Trouwens, zonder toevoeging van suiker en/of zout loopt het natuurlijk aanwezige suiker en zout in groente weg in het vocht. Hierdoor verliezen de groenten hun natuurlijke smaakbalans.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ja, maar dat e-nummer dan? Ascorbinezuur is E-300. E-nummer zijn ook niet eng, vooral deze niet. Ascorbinezuur is vitamine C.

Trouwens, met dit recept scoor je in de ochtend al meer groenten dan de gemiddelde Nederlander over een hele dag eet 💪. Dát is waar de grootste winst te behalen is 🎉.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.