Over de groene smoothie met rabarber
Deze groene smoothie met rabarber is de eerste groene smoothie die ik maak waar rabarber in zit. Je kunt het de avond van tevoren even koken of rauw gebruiken. Ik heb de rabarber de avond van tevoren 7 minuten gestoomd. Vervolgens af laten koelen en in de koelkast gezet.
Door de rabarber even te stomen of te koken, verliest hij iets van zijn scherpte. Dat vind ik persoonlijk net iets lekkerder. Daarnaast wordt de structuur ook wat milder en zachter. Het nadeel van het stomen van de rabarber is wel dat je wat vitamines verliest.
In rabarber zit oxaalzuur, een stof die calcium aan zich bindt en in grote hoeveelheden giftig is. Het zorgt ook voor de zure smaak. De kleine hoeveelheid zuur in de stengels kan geen kwaad zo lang je geen kilo’s rabarber achter elkaar eet.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Zo zie je maar weer dat elk voedingsmiddel wel een nadeel heeft. Om die reden is het ook zo ontzettend belangrijk dat je gevarieerd eet. Op die manier versprijdt je het risico en voorkom je een “overdosis” van 1 bepaalde stof.
Drink dus elke ochtend ook weer een andere groene smoothie.
Het groene smoothie met rabarber recept
- Zoals ik al vertelde, vind ik het net iets lekkerder om de rabarber de avond van tevoren even kort te stomen. Zo’n 7 minuten stomen is al voldoende om de rabarber zachter te maken, qua smaak en structuur. Het is niet noodzakelijk.
- Doe in elk geval de stukken rabarber in de blender en voeg hier de stukken meloen aan toe.
- Snijd vervolgens de komkommer in stukken en voeg toe aan de rabarber en de meloen.
- Voeg als laatste een groot glas water toe en zet de blender aan. Ikzelf zet de blender altijd eerst op de ijsblokjes stand en daarna pas vol aan.
- Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hoi Carlo,
Ik zie je recepten voor het eerst, maar ik ga er zeker een keer mee aan de slag. Sowieso lekker leesbaar.
Bedankt en groetjes, Rob
Hoi Rob, heel graag gedaan en heel veel plezier met en van de recepten gewenst! Carlo