Frisse salade met kerriedressing
Spread the love!

Frisse salade met kerriedressing

Dit is een heerlijk frisse salade met kerriedressing. Ideaal voor in de zomer. Hij vult enorm, maar ligt niet zwaar op de maag. Je serveert hem koud, dat maakt het zo lekker zomers.

Je kunt er van alles bij serveren. Een lekker stukje kip of witte vis, maar ook een naanbrood zoals op de foto. Kies je voor vis of vlees, doe dan ook echt een klein, mooi stukje vlees of vis. Zo’n 80 gram per persoon is dan al meer dan genoeg. Er zit namelijk heel veel groente in dit gerecht en anders heb je zeker weten te veel voor 2 personen. Om die reden heb ik ook gekozen voor een mini-naanbrood. Die wegen 60 gram per persoon en eentje per persoon is ook echt voldoende. Let wel op, die naanbroodjes zijn ook 163 kcal per stuk. Het voordeel is wel dat de groente nagenoeg geen kcal bevatten. Die zijn zo’n 100 kcal per persoon. Vergeet alleen de olijfolie niet. Dat is nog eens 100 kcal per persoon. In totaal kom je dan dus op 363 kcal per persoon.

Wat je wel kunt doen is 125 gram vlees of vis per persoon kiezen en het gerecht vervolgens over 3 personen verdelen. Dan heb je ook genoeg. Eiwitten vullen sowieso meer dan groenten, dus met 125 gram vis of vlees zit je zeker weer goed.

Frisse salade met kerriedressing

Frisse salade met kerriedressing
Frisse salade met kerriedressing
Stemmen: 5
Score: 3.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Frisse salade met kerriedressing
Frisse salade met kerriedressing
Stemmen: 5
Score: 3.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Doe de boontjes in de stoommand, zodra het water kookt. Ik heb in dit geval gekozen voor boontje die al schoongemaakt en gebroken zijn. Anders zou ik het gerecht niet binnen 15 minuten kunnen serveren.
  2. In het totaal moeten de boontjes 10 minuten stomen. Doe na 4 minuten de bloemkoolroosjes erbij. Die moeten in totaal 6 minuten meestomen.
  3. Verwarm alvast de oven voor in verband met het naanbrood.
  4. Maak dus direct de bloemkool schoon nadat je pan op het vuur hebt gezet. Doe vervolgens de bloemkool bij de boontjes. Let op de tijd, zodat de bloemkool ook nog 6 minuten gestoomd wordt en tegelijk klaar is met de boontjes.
  5. Nu is de oven ook wel voorverwarmd, dus kan het naanbrood er ook in. Bereid het volgens de verpakking.
  6. Snijd nu de rode paprika in dunne lang reepjes. Snijd vervolgens die lange reepjes weer doormidden.
  7. Zet een kleine steelpan op het vuur. Doe er de twee theelepels kerriepoeder in. Rooster het kerriepoeder ongeveer een minuut.
  8. Doe vier eetlepels limoensap, het limoenrasp en de 2 eetlepels olijfolie in een kom. Schep hier het kerriepoeder bij en breng het op smaak met wat peper en zout.
  9. Spoel nu de bloemkool en sperziebonen af. Zet even in een pan met koud water en laat ze goed afkoelen. Giet vervolgens het water af en doe de paprika en de kerriedressing bij de bloemkool en sperziebonen. Hussel het geheel goed.
  10. Verdeel het gerecht over twee borden en serveer het naanbrood bij. Klaar is de frisse salade met kerriedressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *