Lazy chicken
Spread the love!

Over het Lazy Chicken recept

Ik heb dit gerecht lazy chicken genoemd, omdat het te simpel is. Na een korte voorbereiding kun je lui onderuit zakken en de oven al het werk laten doen.

In dit geval had ikzelf de pompoen geslacht, maar deze kun je ook gewoon voorgesneden kopen. In het geval van voorgesneden pompoen, geef ik de voorkeur aan de biologische variant. De reguliere variant vind ik qua textuur iets minder lekker.

PS als je de pompoen zelf slacht, dan hoef je hem niet eerst te schillen. Boen de pompoen gewoon goed schoon. Je kunt hem, als hij gaar is, met schil en al eten.

Jonnie Boer Al-Andalus kruidenmix

De kip kun je kruiden met iets wat jij lekker vindt. Ikzelf ben gegaan voor een mix van Jonnie Boer. De Al-Andalus dit keer. Een traditionele Spaanse specerijenmelange volgens oud Moors recept. De ingrediënten zijn: komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurierblad, peterselie. Er zit geen zout in de kruidenmixen van Jonnie Boer, dus zout kun je zelf naar smaak toevoegen.

Maar, voel je dus vrij om een andere kruidenmix te kiezen. Er zijn heel veel mogelijkheden. Gezien je de groenten verder niet kruidt, kan bijna alles!

Zo ziet het eruit voordat het de oven ingaat. Supersimpel, superlekker!

Lazy chicken bakplaat

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Lazy Chicken recept

Lazy chicken
Lazy chicken
Stemmen: 37
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ik heb dit gerecht lazy chicken genoemd, omdat het te simpel is. Na een korte voorbereiding kun je lui onderuit zakken en de oven al het werk laten doen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Lazy chicken
Lazy chicken
Stemmen: 37
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ik heb dit gerecht lazy chicken genoemd, omdat het te simpel is. Na een korte voorbereiding kun je lui onderuit zakken en de oven al het werk laten doen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de ui schoon en snijd deze in grove partjes.
  3. Haal de verschillende lagen van de ui los.
  4. Verdeel de pompoen, spruitjes en ui over een grote schaal.
  5. Schenk er een beetje olijfolie overheen en strooi er wat zout overheen.
  6. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Snijd de kipdijen doormidden.
  8. Doe de grove stukken in een kom.
  9. Schenk er wat olijfolie overheen.
  10. Strooi er vervolgens wat zout overheen samen met de Jonnie Boer Al-Andalus kruidenmix.
  11. Zorg dat alle stukken kipdijfilet een mooi egaal laagje kruiden krijgen.
  12. Plaats de kipdijfilet tussen de groenten.
  13. Zet de schaal in de oven en wacht 45 minuten.
  14. Klaar is je lazy chicken. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Makkelijk te maken en zeer smakelijke combinatie van ingrediënten.
    Een gerecht wat ik zeker vaker ga eten!

    1. Ik zie dit berichtje net pas 🙈. Gevalletje, beter laat dan nooit 😅. Toch leuk om nog even te lezen, dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *