Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie
Spread the love!

Over de spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie

Deze spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie brengt je in een tropische stemming, welk seizoen het ook is in Nederland. Echt vet lekker deze groene smoothie!

Ik vind dit persoonlijk een van de lekkerste groene smoothies waar spinazie in zit. Misschien wel stiekem omdat je de spinazie gewoon niet zo sterk proeft :-).

Het tropische element wordt echt gecreëerd door het fruit in combinatie met de kokosmelk. Eigenlijk heel grappig dat we iets met kokos als snel tropisch vinden, toch?

Voor dit recept gebruik ik 100 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in. Nu hoor ik wel eens mensen zeggen: “Ja maar kokosmelk bevat verzadigd vet en verzadig vet is toch slecht?” Dat is niet waar. In Nederland eten 9 op de 10 mensen té veel verzadigd vet, dat is slecht. Verzadigd vet heb je ook nodig, maar wel in normale hoeveelheden. Zie voor meer informatie over de verschillende vetten en de ideale verhouding, het artikel “Vet is vet gezond!“.

Dus een beetje kokosmelk in je groene smoothie is helemaal prima. Het is trouwens ook de kokosmelk die deze groene smoothie net dat beetje extra geeft. Ik zeg dus: “Geniet gewoon lekker van je spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie!” Vol vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen.

Het spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie recept

Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie
Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie
Stemmen: 46
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie
Spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie
Stemmen: 46
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Schenk 100 ml kokosmelk in een glas en vul het aan met water. Doe dit in de blender.
 2. Voeg vervolgens de spinazie toe. Soms kan het handig zijn om eerst de helft van de spinazie toe te voegen en dat eerst te blenden en dan pas de volgende helft toe te voegen.
 3. Schil de banaan en voeg deze toe aan de spinazie.
 4. Voeg 250 gram verse stukjes ananas toe.
 5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
 6. Klaar is je spinazie banaan ananas kokosmelk smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

15 Commentaar

  1. We hebben een selectie gemaakt van de (in onze beleving de) lekkerste smoothies. Natuurlijk blijf ik nieuwe recepten bedenken. Als we ik weer genoeg nieuwe recepten heb bedacht voor een nieuw pack, dan ga ik met de ontwikkelaars kijken of we die kunnen toevoegen. 👍

  1. Hoi Jody, een smoothie is niet veel meer of minder dan groenten en fruit. Dat kun je dagelijks eten. Ikzelf ontbijt elke dag met een groene smoothie. Mijn tip is wel; blijf variëren.

  1. De vijanden van je smoothie zijn warmte, licht en zuurstof. Bewaar de smoothie met zo min mogelijk zuurstof, afgesloten in de koelkast. Dan kun je een smoothie een dag van tevoren maken.

 1. Hoe vaak in 1 week mag je een smoothie met nitraatrijke groentes eten? (spinazie, bietjes… En welke nog meer?)

  1. Vroeger werd er geadviseerd om nitraatrijke groenten niet meer dan 2 keer per week te eten. Dat advies is ingetrokken (zie ook het stukje halverwege dit artikel: https://supersnelgezond.nl/voedingscentrum/)

   Uit nieuw onderzoek dat het eten van nitraatrijke groenten geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Ook de combinatie met vis is geen enkel probleem meer.

   Blijf wel variëren, dat zorgt er voor dat je nooit te veel en nooit te weinig van iets binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *