Spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een steelpannetje op hoog vuur. Bak hierin de spekjes. Dit duur zo’n tien minuten. Dan worden de spekjes lekker krokant. Je hoeft geen vet toe te voegen. De spekjes bevatten vet genoeg. Laat ze erna uitlekken in een vergiet.
  2. In de tussentijd kun je de cherrytomaten halveren. Zet die nog even apart.
  3. Zet dan een klein pannetje op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitten. Eventje heel kort, totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan. Heel belangrijk! Als je ze van het vuur zou halen, maar in het pannetje zou laten dan worden ze zacht en minder lekker.
  4. Hak vervolgens een teentje knoflook fijn. Doe deze in de grootste hapjespan met anti-aanbaklaag die je hebt. Samen met een scheutje olijfolie. Fruit de knoflook heel kort. Doe er dan de spinazie bij.
  5. Daarom moet het de grootste pan zijn. Verse spinazie neemt heel veel ruimte in. Het slinkt erna wel enorm. Dus misschien moet je het even in twee delen doen. Laat de spinazie even warm worden met een deksel op de pan. Zodra de spinazie begint te slinken kun je pijnboompitten en spekjes toevoegen. Haal de pan direct van het vuur, anders slinkt de spinazie teveel.
  6. Voeg als laatste, heel kort, de cherrytomaten toe. Die hoeven niet verwarmt te worden, maar wel even zorgen dat ze niet meer koud zijn.
  7. Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi het geheel met geraspte Grana Padano. Heerlijk!
SupersnelGezond.nl