Het courgette banaan sinaasappel kwark smoothie recept

Courgette banaan sinaasappel kwark smoothie
Courgette banaan sinaasappel kwark smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan sinaasappel kwark smoothie
Courgette banaan sinaasappel kwark smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.22
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste de kwark met 1/3 glas water in de blender. De kwark is in het begin wat dik. Voeg je die als laatste toe, dan blijft de kwark bovenop liggen en blend de groene smoothie minder goed.
  2. Snijd vervolgens de courgette in stukken en doe deze in de blender.
  3. Schil de sinaasappel en controleer de partjes op pitten. Haal de pitten eruit en voeg de partjes toe aan de kwark en de courgette.
  4. Schil als laatste de banaan en breek deze doormidden. Voeg deze ook toe en zet de blender aan.
  5. Ik zet de blender eerst op de ijsblokjes stand. Op het moment dat alle grote stukken weg zijn zet ik hem op de smoothie stand. Blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je courgette banaan sinaasappel kwark smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de courgette banaan sinaasappel kwark smoothie

Deze courgette banaan sinaasappel kwark smoothie is een superlekkere frisse groene smoothie met wat extra eiwitten. Vol vitamines en mineralen, erg lekker.

Ik noem het expres “extra eiwitten”. Er zitten namelijk sowieso al eiwitten in deze smoothie, zelfs los van de kwark. Kijk maar eens naar de volgende aantal grammen eiwit per 100 gram:

  • Banaan: 1.1 eiwit per 100 gram
  • Courgette, rauw: 2.0 eiwit per 100 gram
  • Kwark, volle: 7.1 eiwit per 100 gram
  • Sinaasappel: 0.8 eiwit per 100 gram

Natuurlijk zitten er in kwark de meeste eiwitten, maar in groente en fruit zitten ook eiwitten. Veel mensen vergeten het vaak en denken dat je eiwitten alleen maar uit dierlijke producten kunt halen. Dierlijke eiwitten hebben wel een hogere biologische waarde dan plantaardige eiwitten, waardoor ze wel makkellijker worden opgenomen dan plantaardige eiwitten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Om die reden is het vooral voor veganisten belangrijk om verschillende eiwithoudende producten naast elkaar te eten. De mix van granen en peulvruchten zorgt voor een betere opname en het eiwit is beter bruikbaar voor het lichaam. De combinatie van granen en peulvruchten zorgt namelijk voor een verhoging van de biologische waarde.

Dus ben je een veganist? Laat dan de kwark weg uit deze groene smoothie. Houd er dan wel rekening mee dat je voldoende eiwitten uit andere voedingsmiddelen haalt.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.