Het Toscaans vegetarische recept

Toscaans vegetarische recept
Toscaans vegetarisch recept
Stemmen: 27
Score: 3.81
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Toscaans vegetarische recept
Toscaans vegetarisch recept
Stemmen: 27
Score: 3.81
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Voor dit vegetarische recept is het handig om eerst alle groenten te snijden. We beginnen met de courgette en de paprika. Snijd de courgette in plakken en de paprika in kleine blokjes. Zet dit even apart.
  2. Maak vervolgens de kastanjechampignons schoon. Snijd ze erna doormidden en snijd de grote kastanjechampignons in vieren.
  3. Maak nu de rode ui schoon en snijd de ui in halve maantjes. Hak als laatste de knoflook fijn.
  4. Nu ben je klaar om het Toscaans vegetarische recept te gaan bereiden.
  5. Doe een theelepel kokosolie in een hapjespan. Fruit de rode ui samen met de knoflook.
  6. Pak nu de kastanjechampignons en doe die erbij. Voeg de tomatenpuree toe, samen met de tijm en rozemarijn. Roer het geheel goed door, zodat alle champignons rood kleuren door de tomatenpuree.
  7. Voeg nu de courgette, paprika en tomatenblokjes toe. Verwarm het geheel enkele minuten. Niet te lang, het lekkerste is het als de courgette en paprika nog een klein beetje stevig zijn.
  8. Breng het geheel op smaak de theelepel appelazijn een een beetje peper en zout. Klaar is het Toscaans vegetarische recept.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Toscaans vegetarische recept

Dit Toscaans vegetarische recept is niet alleen erg lekker, het toont ook aan dat groenten eten juist goedkoop is. Dit gerecht kost nog geen 2 euro pp. Dat komt vooral omdat dit vegetarische recept ook echt alleen groenten bevat. Dus naast het feit dat er geen vlees of vis in zit, zit er ook geen zuivel in dit vegetarische recept.

Er zit vooral veel groenten in en dat betekent dus veel vitamines en mineralen. Een supersnel en gezond vegetarisch recept dus. Natuurlijk is het vegetarische recept ook weer erg simpel te bereiden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De verhoudingen in dit recept zijn afgestemd op de regels van het Alkaline eetpatroon, net als elk andere recept op deze website. Je zou er wel voor kunnen kiezen om een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen. Dan blijft die zuur-base balans nog steeds in tact. Besluit je er pasta, vlees of vis bij te serveren, kies dan voor slechts 100-150 gram. Anders slaat de balans in dit gerecht door naar verzurend volgens het Alkaline eetpatroon. De bedoeling is juist om elk gerecht minimaal voor 60% uit base vormende voeding te laten bestaan.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.