Het falafel schotel recept

Falafel schotel
Falafel schotel
Stemmen: 22
Score: 3.32
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Falafel schotel
Falafel schotel
Stemmen: 22
Score: 3.32
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe deze samen in een pan of wok met een scheut olijfolie en zet deze op het vuur.
  2. Snijd ondertussen de courgetten in dikke repen, zodat je die repen weer in blokjes courgette kunt snijden. Terwijl je hiermee bezig bent kun je zodra de pan heet is, de falafel toevoegen aan de ui en knoflook.
  3. Op het moment dat de falafel opgewarmd is kun je de courgette toevoegen. Pak vervolgens de kruiden erbij. Er gaat wat piment, wat kaneel (als extra element aanvullend op de piment) en wat zout.
  4. Voeg de romaatjes (of cherrytomaten) toe, ongesneden. Verwarm het geheel door het voortdurend om te scheppen. Kruid het geheel naar smaak. Een flinke snuf van alle drie en proef. Maak het zo op smaak, zodat jij het lekker vindt.
  5. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander steeltjes af. Het hoeft niet heel nauwkeurig, maar snijd zo min mogelijk steeltje mee.
  6. Strooi er op het allerlaatste moment de koriander door het gerecht en hussel het nog een paar keer.
  7. Verdeel het gerecht over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het falafel schotel recept

Dit falafel schotel recept is geïnspireerd door elementen uit de Libanese keuken. Het is weer zo’n recept en staat met gemak binnen 15 minuten op tafel.

Falafel is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Deze zijn kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt. In de buurt van alle vleesvervangers.

Voor het gerecht hoef je alleen maar de falafel en de gesneden groente op te warmen. Erna wat kruiden toevoegen en klaar. Ikzelf ben rond de 10 minuutjes bezig. De eerste keer dat ik het maakte zat ik al lekker aan tafel te eten toen mijn 15 minuten timer afliep.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In het gerecht zit piment. De smaak van piment is een mooie combinatie van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Kortom warm en vol. Mocht je die dus niet speciaal willen kopen, dan kun je het dus vervangen door kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.