Falafel schotel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd eerst de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe deze samen in een pan of wok met een scheut olijfolie en zet deze op het vuur.
  2. Snijd ondertussen de courgetten in dikke repen, zodat je die repen weer in blokjes courgette kunt snijden. Terwijl je hiermee bezig bent kun je zodra de pan heet is, de falafel toevoegen aan de ui en knoflook.
  3. Op het moment dat de falafel opgewarmd is kun je de courgette toevoegen. Pak vervolgens de kruiden erbij. Er gaat wat piment, wat kaneel (als extra element aanvullend op de piment) en wat zout.
  4. Voeg de romaatjes (of cherrytomaten) toe, ongesneden. Verwarm het geheel door het voortdurend om te scheppen. Kruid het geheel naar smaak. Een flinke snuf van alle drie en proef. Maak het zo op smaak, zodat jij het lekker vindt.
  5. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander steeltjes af. Het hoeft niet heel nauwkeurig, maar snijd zo min mogelijk steeltje mee.
  6. Strooi er op het allerlaatste moment de koriander door het gerecht en hussel het nog een paar keer.
  7. Verdeel het gerecht over de borden.
SupersnelGezond.nl