Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Spread the love!

Over het gnocchi met broccoli en hazelnoten recept

Gnocchi di patate zijn ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Samen met de broccoli, roomkaas en hazelnoten, een supersnel gezond recept.

Wat kan broccoli toch lekker zijn als het goed bereid. Licht gestoomd, zodat het nog knapperig is en alle voedingsstoffen bewaard blijven. Gehusseld. Warm. Samen met de gnocchi di patate, door de vanzelf smeltende roomkaas met kruiden en knoflook. De hazelnoot die zorgt voor de crisp in het gerecht. Briljant simpel en zo lekker!

Let wel: dit recept voldoet niet 100% aan de regels van het Alkaline eetpatroon. De zuur-base verhouding is wel goed, maar volgens de regels hoor je geen zetmeelrijke koolhydraten en dierlijke eiwitten met elkaar te combineren.

Het gnocchi met broccoli en hazelnoten recept recept

Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet twee pannen op het vuur. Eentje met een laagje water om de gnocchi in te bereiden, volgens de instructies op de verpakking.
  2. En een pan met een laagje water en daarin een stoommand om de broccoli te stomen. De broccoli stoom je gaar in slechts 3-4 minuten. Stem de kooktijd dus af met de gnocchi. Het zal elkaar niet veel ontlopen.
  3. Snijd de roosje los en snijd die weer in delen. Snijd een groot deel van de stronk broccoli in dunne plakken.
  4. Stoom de broccoli en kook de gnocchi, zodat ze ongeveer tegelijk klaar zullen zijn.
  5. Zorg wel dat je de gnocchi niet te lang kookt, want dan krijg je een grote brok plakkerige gnocchi di patate en losse bolletjes zijn echt lekkerder.
  6. Zet ondertussen een klein anti aanbak pannetje op hoog vuur en rooster de hazelnoten zonder olie te gebruiken. Wacht totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  7. Giet het water weg van de gnocchi, voeg de broccoli toe en de helft van de hazelnoten. Voeg hier de roomkaas aan toe. Doe een deksel op de pan en hussel het geheel, het zo lang totdat de roomkaas volledig is gesmolten en verdeeld over de broccoli roosjes en de gnocchi.
  8. Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de rest van de hazelnoten over het gerecht heen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *