Gnocchi met broccoli en hazelnoten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet twee pannen op het vuur. Eentje met een laagje water om de gnocchi in te bereiden, volgens de instructies op de verpakking.
  2. En een pan met een laagje water en daarin een stoommand om de broccoli te stomen. De broccoli stoom je gaar in slechts 3-4 minuten. Stem de kooktijd dus af met de gnocchi. Het zal elkaar niet veel ontlopen.
  3. Snijd de roosje los en snijd die weer in delen. Snijd een groot deel van de stronk broccoli in dunne plakken.
  4. Stoom de broccoli en kook de gnocchi, zodat ze ongeveer tegelijk klaar zullen zijn.
  5. Zorg wel dat je de gnocchi niet te lang kookt, want dan krijg je een grote brok plakkerige gnocchi di patate en losse bolletjes zijn echt lekkerder.
  6. Zet ondertussen een klein anti aanbak pannetje op hoog vuur en rooster de hazelnoten zonder olie te gebruiken. Wacht totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  7. Giet het water weg van de gnocchi, voeg de broccoli toe en de helft van de hazelnoten. Voeg hier de roomkaas aan toe. Doe een deksel op de pan en hussel het geheel, het zo lang totdat de roomkaas volledig is gesmolten en verdeeld over de broccoli roosjes en de gnocchi.
  8. Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de rest van de hazelnoten over het gerecht heen.
SupersnelGezond.nl