Banaan paprika gember kokosmelk smoothie
Spread the love!

Over de banaan paprika gember kokosmelk smoothie

Deze banaan paprika gember kokosmelk smoothie smaakt superlekker fris, zoet en als de zomer in een glas. De kokosmelk geeft de smoothie een tropisch tintje.

Voor dit recept gebruik ik 150 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in. Nu hoor ik wel eens mensen zeggen: “Ja maar kokosmelk bevat verzadigd vet en verzadig vet is toch slecht?” Dat is niet waar. In Nederland eten 9 op de 10 mensen té veel verzadigd vet, dat is slecht. Verzadigd vet heb je ook nodig, maar wel in normale hoeveelheden. Zie voor meer informatie over de verschillende vetten en de ideale verhouding, het artikel “Vet is vet gezond!

Natuurlijk bevat kokosmelk dan nog steeds veel verzadigd vet. De Fair Trade Original Kokosmelk bevat zo’n 16 gram per 100 gram. Via de smoothie krijg je dus per persoon 12 gram verzadigd vet binnen. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 10 En%. Dat houdt in dat je 10% van je dagelijkse energiebehoefte mag halen uit verzadigd vet. Voor iemand die 2.000 kcal mag hebben komt dat neer op 22 gram verzadigd vet. Zo zie je dat je nog ruimte zat hebt.

Hoe kan het dan dat de gemiddelde Nederlander zoveel verzadigd vet binnenkrijgt? Eigenlijk heel simpel. Een eetpatroon dat bestaat uit:

  • 4 boterhammen met kaas en een glas melk als ontbijt,
  • 4 boterhammen met kaas en een glas melk als lunch en
  • andijviestamppot met spekjes en een halve rookworst als avondmaaltijd,

levert 50 gram verzadigd vet. Dat is dus meer dan het dubbele van wat de gemiddelde vrouw mag hebben en nog steeds 80% meer dan wat de gemiddelde man mag hebben.

Neem nog een gebakje op het werk, een koekje bij de koffie en een stukje chocolade na het eten en de grens is zoek. Dat is wel het gemiddelde eetpatroon van mensen en daarom wordt er zo gestuurd op het vermijden van verzadigd vet. Met het Alkaline eetpatroon op Supersnel Gezond hoef je je niet druk te maken om verzadigd vet en kun je dus best wat kokosmelk hebben in je groene smoothie.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het banaan paprika gember kokosmelk smoothie recept

Banaan paprika gember kokosmelk smoothie
Banaan paprika gember kokosmelk smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Banaan paprika gember kokosmelk smoothie
Banaan paprika gember kokosmelk smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil twee bananen en doe deze in de blender.
  2. Snijd de paprika door midden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe deze vervolgens ook in de blender.
  3. Rasp een stukje gember tot je ongeveer 0,5-1 theelepel hebt. Voeg deze toe aan de banaan en paprika.
  4. Schenk er vervolgens 150 gram Fair Trade Original Kokosmelk. Dat is een half blikje.
  5. Voeg als laatste 250 ml water toe en zet de blender op de pulse stand. Als alles in stukken is gehakt, zet dan de blender op de smoothie stand. Blend het geheel tot een egale banaan paprika gember kokosmelk smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *