Galiameloen banaan yoghurt smoothie
Spread the love!

Over het Galiameloen banaan yoghurt smoothie recept

Deze Galiameloen banaan yoghurt smoothie is net een heerlijke zomerse milkshake. Zo lekker, dat het raar is dat je het een gezond ontbijt mag noemen 😃 .

Ik kwam op het idee voor dit recept, omdat iemand in de Supersnel Gezond 30 dagen uitdaging Facebook groep aangaf de andere smoothie met Galiameloen niet zo lekker te vinden. Dat was een wat hartige smoothie, doordat ik olijfolie en een beetje zout gebruikte in het recept. “Dat was net iets tĂ© voor de vroege ochtend”, schreef ze. Die feedback inspireerde mij direct om een zoetere variant met Galiameloen te bedenken en met succes! Ik vind stiekem deze versie zelf ook lekkerder 🙈  .

Je kunt zelf kiezen of je het met gewone yoghurt maakt of met sojayoghurt. Kies je voor echte yoghurt, dan kun je nog weer kiezen tussen magere, halfvolle en volle yoghurt. Qua voedingswaarden scheelt het niet eens zoveel. Het grootste verschil vind je terug in de hoeveelheid vet. In magere yoghurt zit nauwelijks vet en in volle yoghurt zit het meeste vet.

In een tabel ziet het er zo uit:

Voedingswaarden
per 100 g
Energie Vet Waarvan verzadigd Koolhydraten Waarvan suikers Vezels Eiwitten
Sojayoghurt gezoet 50 kcal 2,3 g 0,4 g 2,1 g 2,1 g 1 g 4 g
Sojayoghurt ongezoet 43 kcal 2,3 g 0,4 g 0,2 g 0 g 1 g 4 g
Magere yoghurt 39 kcal 0,1 g 0,1 g 5 g 5 g 0 g 4,5 g
Halfvolle yoghurt 50 kcal 1,5 g 1 g 4,5 g 4,5 g 0 g 4,5 g
Volle yoghurt 61 kcal 3 g 2 g 4 g 4 g 0 g 4 g

Gezien je per persoon maar 165 gram yoghurt eet, zijn de verschillen onder de streep erg klein. Toch kan het meewegen in je keuze, want vele kleintjes maken ook een grote 😉 .

Kijk je naar de gezoete sojayoghurt, dan zie je dat er 2,1 gram suiker is toegevoegd. In het geval van deze smoothie, heb je het dan over 3,5 gram suiker per persoon. Niet bepaald schokkend, gezien het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om niet meer dan 50 gram vrije suikers te nuttigen en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. In de categorie vrije suikers vallen de toegevoegde suikers en de van nature aanwezige suikers in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Kies je voor de sojayoghurt met suiker,  dan blijft je dus ruim onder die gestelde grens.

In yoghurt zit van nature trouwens meer suiker, zoals je kunt zien. En suiker is suiker, dat is ook waar. Echter, die van nature aanwezige suikers vallen niet in de categorie vrije suikers. Ze zitten namelijk “vast” aan het product yoghurt (in dit geval) en daarmee wordt het lastiger om snel teveel suiker te nuttigen. Dit in tegenstelling tot de suikers die in de categorie vrije suikers vallen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Heel interessant natuurlijk, maar de smaak is ook belangrijk, toch? Dus, ik ben wel benieuwd. Met welke yoghurt ga jij deze Galiameloen banaan yoghurt smoothie maken?

Het Galiameloen banaan yoghurt smoothie recept

Galiameloen banaan yoghurt smoothie
Galiameloen banaan yoghurt smoothie
Stemmen: 27
Score: 3.85
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Galiameloen banaan yoghurt smoothie
Galiameloen banaan yoghurt smoothie
Stemmen: 27
Score: 3.85
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
 1. Doe de yoghurt in de blender.
 2. Schil de banaan en voeg de banaan toe aan de yoghurt.
 3. Snijd de halve Galiameloen in vier parten en verwijder de pitten en de schil. Voeg de Galiameloen toe aan de yoghurt en de banaan.
 4. Blend de ingrediënten tot een egale groene smoothie. Klaar is je Galiameloen banaan yoghurt smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Gykse yoghurt! Die had ik toch al staan. Ik neem mijn smoothies altijd mee naar mijn werk, want als ik met honger in de winkel staat, maak ik toch weer de verkeerde keuzes! Ik kan mijn gezonde smoothie nog even koelen op mijn werk voor ik het met de middag nuttig. Geen verleiding! Wat eten we? Oh ja, smoothie! Zelf gemaakt, zonde van al dat snijwerk! Pffff! Maar mijn geplande maaltijd staat overeind!

  Ik heb mijn collega’s op je site gewezen, zij maken meestal fruit smoothies. Ik heb ze gewezen dat de natuurlijke fruitsuikers, ook mee tellen ook al denken ze dat het gezond is. Maar wat een lekkere, eenvoudige smoothie is dit! Die hoef ik de volgende keer niet meer op te schrijven!

  Groetjes, Michel Smult

  1. Leuk om te lezen dat ook deze smoothie zo in de smaak viel. Dankjewel ook voor het delen van de site met je collega’s. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *