Het snelle tajine met kip en pruimen recept

Snelle tajine met kip en pruimen
Snelle tajine met kip en pruimen
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle tajine met kip en pruimen
Snelle tajine met kip en pruimen
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de olijfolie met de ras el hanout en wat zout, zodat er een egale marinade ontstaat.
  2. Marineer hiermee de kipfilet.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
  4. Hak de knoflook in fijne stukjes.
  5. Zet een hapjespan, waar een deksel op past, op hoog vuur.
  6. Braad hierin de kip, samen met de ui en de knoflook.
  7. Bak de kip kort aan beide kanten totdat de kip lichtbruin is. De kip hoeft nu nog niet helemaal gaar te zijn, die kan nog even doorgaren met de rest van de ingrediënten.
  8. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en doe de deksel op de pan.
  9. Houd het wel in de gaten, de kip mag niet aanbranden. Draai de kipfilet indien nodig. Gaat het echt te hard, zet het vuur dan iets lager of voeg een klein beetje water toe om het verbranden te voorkomen.
  10. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg de paprika gelijk toe aan de kip en de pompoen.
  11. Snijd de pruimen in de lengte doormidden en voeg deze ook direct toe.
  12. Laat het geheel nog even stomen totdat de kip gaar is en de pompoen zacht begint te worden.
  13. Haal de kip uit de pan en zet deze even apart.
  14. Breng de groenten op smaak met wat zout en voeg de amandelen toe.
  15. Verdeel de groenten over de borden en leg hier de kip bovenop. Klaar is je snelle tajine met kip en pruimen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het snelle tajine met kip en pruimen recept

Deze snelle tajine met kip en pruimen is echt een versnelde versie. De inspiratie komt uit de traditionele Marokkaanse keuken. Snel, superlekker én gezond!

Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. Een tajine bestaat uit een schaal en een relatief hoog kegelvormig deksel. Hieruit kun je het bereide gerecht ook opdienen. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine een beetje op die van een braadpan. Nu heb ikzelf geen tajine. Mijn keuken is niet zo groot en ik mag van mijn vrouw niets meer aanschaffen aan keukenspullen, omdat de keuken al bomvol staat 🙂. Dus ik bereid dit gerecht in een braadpan met deksel. De bereidingstijd van de officiële tajine recepten zijn erg lang. Het vlees wordt vaak een dag van tevoren gekruid en het gerecht staat veel langer op het vuur. Daardoor wordt het extra lekker! Dit is dus echt een megasnelle versie die nog steeds erg lekker is.

Pompoenblokjes diepvriesIk gebruik expres de pompoenblokjes uit de diepvries. Qua vitaminen en mineralen verschilt het nauwelijks met verse pompoenblokjes, maar het bereiden gaat wel vele malen sneller. De diepvries pompoenblokjes zijn heel klein gesneden en daardoor snel gaar. Zo lukt het net om dit recept binnen 15 minuten te bereiden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

ras el hanout van Jonnie BoerRas el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.

Ik gebruik de ras el hanout van Jonnie Boer (bekende chef-kok en eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle). Die is onder andere te koop bij een supermarkt met een groot assortiment. Het is een vereenvoudigde versie die ook erg lekker is.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo Kool.