Het tajine met lamsvlees recept

Tajine met lamsvlees
Tajine met lamsvlees
Stemmen: 34
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tajine met lamsvlees
Tajine met lamsvlees
Stemmen: 34
Score: 3.47
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes.
  3. Doe een eetlepel kokosolie in een braad- of hapjespan en voeg de knoflook en de gesneden ui toe. Zet de pan op het vuur.
  4. Snijd ondertussen de lamsbout in blokjes en kruid het vlees met een overvolle theelepel ras el hanout en een beetje zout.
  5. Voeg het vlees toe aan de knoflook en de ui en braad het vlees zo'n 2-3 minuten, samen met de knoflook en ui, op hoog vuur.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en doe de deksel op de pan en draai het vuur wat zachter.
  7. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe.
  8. Voeg vervolgens de rozijnen toe samen met de amandelen en de honing.
  9. Laat het geheel nog even een paar minuten pruttelen en klaar is je tajine met lamsvlees.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de tajine met lamsvlees

Oh, wat heb ik zitten smullen van deze tajine met lamsvlees! Superlekker gerecht, vol met invloeden uit Marokko. Dit recept is een hele snelle versie, die binnen 15 min. te bereiden is.

Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair. Een tajine bestaat uit een schaal en een relatief hoog kegelvormig deksel. Hieruit kun je het bereide gerecht ook opdienen.

Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Daarmee lijkt de werking van de tajine op die van een braadpan. Zo blijven ook voedingsstoffen, zoals vitamine B en C, beter bewaard.

Nu heb ik geen tajine. Mijn keuken is niet zo groot en ik mag van mijn vriendin niets meer aanschaffen aan keukenspullen, omdat de keuken al bomvol staat 🙂 . Dus ik bereid dit gerecht in een braadpan met deksel.

De bereidingstijd van de officiële tajine recepten zijn erg lang. Het vlees wordt vaak een dag van tevoren gekruid en het gerecht staat veel langer op het vuur. Daardoor wordt het extra lekker!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Op Supersnel Gezond zorg ik er echter voor dat alle gerechten binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarom heb ik dit gerecht zo vervormd, dat het binnen 15 minuten op tafel staat. Maar niet getreurd,  het is ondanks de korte tijd echt vet lekker!

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.

Ik gebruik de ras el hanout van Jonnie Boer (bekende chef-kok en eigenaar van drie sterren restaurant De Librije in Zwolle). Die is onder andere te koop bij een supermarkt met een groot assortiment.

Het is een vereenvoudigde versie die ook erg lekker is.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.